Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lehôtka p. Brehmi – Zlatý vrch – Banská Štiavnica

Diskusná téma K článku: Lehôtka p. Brehmi – Zlatý vrch – Banská Štiavnica

Prvá jarná túlačka roku 2016, z ktorej som mal opäť skvelý pocit, sa odohrala v mnou ešte neprebádaných Štiavnických vrchoch, čím som dal zadosť svojej dlhšie očakávanej túžbe. Priaznivé okolnosti slnečného počasia, dobrého stopu, ochotných ľudí z knihy tvárí a najmä krásna príroda Štiavnicka spôsobili, že práve čítate tieto riadky.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Henrich, tak konečne sa mi podarilo túto cestu prejsť, iba obráteným smerom. Úsek z Janovského sedla až takmer k Lehôtke je rozjazdený, hnusný. Prejsť sa dá, ale hnusné to je.

Peter1980

No bol som tam už po tretí raz a stále sa tam znova teším, je to nádherné miesto a pre dobrodruhov pridávam ešte niečo k tejto trase čo určite každý rád využije a niekto aj rád preskúma. Ako čítam tak väčšina turistou, aj so mnou, tieto "nízke vrchy" využíva ako rozbeh pred poriadnymi kopcami a nedočkavo čaká na otvorenie tatranských chodníku. Preto som tam zavítal aj ja. Kedže mi nedalo a hned v počiatku plánovania trasy som sa rozhodol že si Zlatý vrch si skrátim a ušetrím okolo pol hodiny som sa vydal zhruba od tohto miesta (N48°30.024' E18°51.317') po lesnej ceste smerom na vrch kopca po trase značenej bielou čiarou na stromoch. A niekde v polke trasy na vrch kopca som našiel zaujímavú dieru (jaskyňu) ktorú vám, ktorý radi nosíte zo sebou lano, dávam ako bonus k tejto ceste. Ďakujem za inšpiráciu, trasa bola nádherná aj keď počasie na toto ročné obdobie ľadové a vietor silný.

PaliT

Štiavnické vrchy sú vyslovene perla, strávili sme tam teraz 4 dni počas Veľkej noci, je to priam nevyčerpateľné pohorie svojimi zaujímavosťami...

Ade.e

daulagiri, diky ;) veru, stiavnicke sa mi hned zapacili a odvtedy som tam bol este raz a opat som siel cez chrustov, lebo to miesto ma neskutocne dostalo. Tvoje rodne konciny su nadherne a rozhodne sa tam pojdem zatulat este niekolkokrat. :)
Mato: hej, ja som si potom vsimol tvoj clanok, tak som si zaspominal, jak som tam trocha bludil :) Nakoniec som tie Bralce pri dalej navsteve (pred Magurkou) aj presiel, ale bola inverzia akurat zahalila Bralce, ale neva. A nakoniec vsetko dobre zapadlo, lebo vtedy v marci, by som nestihal dojst do BS...
Svato: Aj ja dakujem za reakciu. Urcite na nu coskoro chod je to tam naadherne.

Daulagiri

Moje domáce končiny, tak veľa spomienok sa mi vyvalilo :-) Okolie Szaboóvej skaly a Zlatého vrchu navštevujem často, ale na Chrústove a Priehone som bol naposledy veľmi dávno. Som rád že sa tu páčilo aj tebe, je to príjemný kraj. Turistov tu ťažko stretnúť. Prajem veľa zdaru do budúcich návštev.

Baranček

Poznám,pekná turistika,tiež na jar 2016 som sa tade túlal aj vrak auta som si odfotil

Knor

Na Szaboovej skale konci zlta, ale nie zelena znacka. Ta pokracuje dalej ponad dolinu peknym chodnikom s vyhladmi zo skalnych ostrohov. Siel som po nej mesiac pred Tebou. (Aj som sem dal clanocek). Akurat ze nejde Tvojim smerom :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma