Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh z Utekáča na Klenovský Vepor

Diskusná téma K článku: Okruh z Utekáča na Klenovský Vepor

Veporské vrchy som prvý raz navštívil len pred rokom, avšak zanechali vo mne silný dojem. Roztrúsené samoty (kolešne), rozsiahle lúky a mystické lesy. Nie príliš veľa turistov. Lokalita, ktorá spĺňa parametre, aké na horách vyhľadávam. A tak som po pár mesiacoch od prvej návštevy opäť zavítal tentokrát na vrchol Klenovského Vepra.

TomXX

Díky obom, žiaľ, skončili sme už dnes, lebo mi fučala nafukovacia karimatka a ešte sa aj zopsulo počasie, tak sme to nesilili. Dalo by sa mi prespať niekde na sene, to by bolo ako v raji :) Len za Ráztočnom by sme boli asi až za tmy. Škoda.

JaroB

Od 1 do 15 min. od toho penziónu v Ráztočnom, smerom na Klenovskú poľanu, je postupne aspoň 5 opustených samôt. A pri nich aj viac šopov, ale treba to hľadať za dňa, nie potme.

FunTTomas

tomXX: pár rokov dozadu som prespal na kološni Cisárske v senníku s čerstvým senom, asi tu mapy.hiking.sk/?x=19.82913…, ak si dobre pamätám. V susedstve sme najprv našli starý schátraný dom so stodolou so starým senom, ale potom sme našli nový senník, tak vyhral.
Pri Rudnej magistrále ešte existuje chata Šopisko chatasopisko.sk

TomXX

Ahojte, vie niekto poradiť nejaké miesto kde prespať pod strechou niekde v okolí Ráztočnej? Volal som aj do zrekonštruovaného penziónu, ale že kvôli dvom ľuďom nebudú otvárať. Pôjdeme po modrej od Trochu Chotárov a potom zelená a žltá - Cisárska hoľa a z Ráztočnej smerom na Tisovec. Chata pod Vartou je mimo trasu, nechceme ísť červenou. Myslím že niektorá zo samôt bude určite vhodná (nejaká šopa, senník), ak by ste ale mali lepší tip, sem s ním. Ďakujem.

Vlastimil Štromajer

To čo ste prešli je takzvaná Utekáčska 30 čiže približne 30 KM robí s pravidelne okolo októbra.

FunTTomas

kraj klenovských kolešní je neskutočne podmanivý. A výhodou je, že sa tam dá tárať kade-tade.

Knor

Museli ste toho pana odvedla poriadne sokovat, ked Vam priniesol obcerstvenie. Asi je tam zvyknuty na ine partie :-? .

Matiseq

Mame tam chatu, Vepor a okolie su jadni z mala miest kde si clovek naozaj pripada ako v "zabudnutom" kraji - zone (Stalker).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma