Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Maselno

Diskusná téma K článku: Zrub Maselno

V decembri, pred autorským stretnutím na Magurke, som sa rozhodol opäť zatúlať do Štiavnických vrchov. Tak som ani nie 2 hodiny od rýchlostnej cesty R1 a železničnej stanice v Žiari nad Hronom, naďabil na lesnú chatku, ktorá ponuka celkom dobru verandu.

Florián Dekter

Chata patrí jednej firme:

finstat.sk/45433747

spravujú biskupské lesy na okolí ŽnH, viac neviem, ale podľa vozového parku čo im zvykne parkovať pred firmou, sa nemajú zle. Čo sa nedá povedať o lesoch v ich správe... neviem ako to majú ošetrené, ale predpokladám štandardný SK model, t.z. prenájom pozemkov do správy atd´.. škoda.

Svatopluk Štěpánek

Potvrdzujem, čo píše Tomka. Aj 25.1.20 otrasný binec na ploche pred chatou. Našťastie bolo všetko zamrznuté, ale inakšie je to čisté bahnisko.

Tomka

Dnes sme išli okolo a vyzerá to tam príšerne.
Zhora vyzeral zrub celkom romanticky, ale to rozbahnené okolie - po nás potopa!
V okolí miestnej značka rúbali a všetok bordel zostal na chodníku.
Neviem sa dopátrať čo je to za firmu?

Miroslav Svitek

Ešte pár fotiek. No a napokon od chaty vedie miestna žltá značka do Vydričnej doliny a začína na tom istom mieste ako žltá do Ladomierskej Viesky a to bez akéhokoľvek upozornenia. Keby som nevidel miestnych junákov upaľovať na motorkách úplne skrytou lesnou cestou, tak to asi nenájdem. Je to kratšie ako po červenej.

Miroslav Svitek

Bol som tri týždne v Sklených Tepliciach a okrem iného som prešiel aj červenú zo Žiaru nad Hronom do Sklených Teplíc. Na jedinej lúke na červenej značke sa nachádza murovaná, evidentne nová chata. Takže pravdepodobne do dvoch rokov od uverejnenia tohoto článku drevený zrub zbúrali a postavili tam niečo celkom iné. Spať sa dá na krytej verande s dlažbou cca 4x6m na zemi a laviciach a stole. Altánok na lúke je na spanie už menej vhodný, lebo strecha je už deravá. Neďaleko chaty je latrína a na zadnej strane chaty je dokonca vodovodný kohútik, z ktorého po otvorení 12.9.2019 tiekla voda.

Tono

Stav ztubu z 22. 08. 2017 je rovnaky ako na fotkach pri clanku. Zatial mne 100 perc. znami najblizsi vodny zdroj je potok Zvaraliska v doline Valentova, v mieste, kde ho križuje znacka mapy.hiking.sk/?x=18.87284… . Po prameni este v buducnosti popatram.

Baranček

Áno je to pekná lokalita v lone hôr,prechádzal som tade na jar koncom apríla 2016.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma