Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sedlo pod Schneebergom - skúška lopára

Diskusná téma K článku: Sedlo pod Schneebergom - skúška lopára

Pri snežnicových túrach večne závidím skialpinistom, ako sa pekne a rýchlo dostanú dolu z kopca. Vyšliapu si to, dajú si pásy z lyží dolu a šup ho – za pár minút sú dolu v údolí pod kopcom. Zato ja dám dolu len pätku na snežniciach a musím to absolvovať po svojich a omnoho dlhšie. Síce hore to je ešte dlhšie, ale aj dolu musím šliapať. Videl som pár turistov na snežniciach ako si to šinú do kopca a za sebou na povraze majú priviazané malé sánky - zaujímavý nápad. Nie všade sa dá na sánkach spúšťať, ale predsa len pomôckou sa vyrovnávajú snežničiari skialpinistom. Treba trošku pošpekulovať, no nie?!

Vladimir Popluhar

Ela - pri dobrých výhladoch je Schneeberg vidieť aj z Javorinky, dokonca som ho už videl aj z Čiernej skaly.

Zdenči

No chcel by som ťa Vlado vidieť na tom lopári :-) Podobne sme sa spúšťali po zadkoch od Grand Kuloáru k Tete Rousse...už tam bolo koryto vyjazdené

Sona

Pobavilo :) My to volame lopata a casto to uprednostnime pred sankami a bobami, ked ideme s detvakmi, lebo sa to najlahsie nosi. Mne sa osvedcilo si batoh prehodit dopredu, aby ma nebrzdil.
Pripomenul si mi aj velkonocne filozoficke vylety na Terynku, kedy sme sa dolu kopcom pod hangom spustali na igelitkach alebo len tak na zadku, ale na snehu a la krystalovy cukor sa rychlo dali vyrobit diery v nohaviciach :)

Rc1

v historickej literature som cital ze nasi prvi himalajisti bezne takto schadzali z osemtisicoviek. lopare sa tam nespominali zvacsa asi na zadku :-)

Janovarga_logout

takto chodí
dosť ľudí z Trangošky na Štefáničku..neviem, či ich tam aj rovno nepredávajú..
ináč čakám metodické orgie o brzdení o 3,2,1... :-)

Vladimir Popluhar

Pocestná - sme predsa ludia, treba vyskúšať nejaké to ulahčenie :-) a prosim tykaj mi, turisti si tykajú.
Martin vdaka - tajne som dúfal, že to nejako fungovať bude :-)

Knor

Neviem si to predstavit. To predsa nijako nemoze fungovat. Ale napisal si to pekne.

Pocestna07

Toto isté bláznovstvo nás napadlo nedávno pri zimnom výstupe, resp.zostupe z Veľkého Choča. Lenže neboli sme pripravení tak ako Vy, Vladimír. My sme vytiahli z batohu igelitku a hybáááj - skvelé to bolo :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma