Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Farkašova samota

Diskusná téma K článku: Farkašova samota

Na planinách Slovenského krasu je všeobecne problém s akoukoľvek turistickou vybavenosťou. Vodné zdroje je možné spočítať na jednej ruke a miesta vhodné na úkryt pred nečasom sú skôr vecou náhody. Jedinou možnosťou je teda vyhľadať objekty určené pre poľovníkov. A minimálne jedna vhodná chata sa nachádza aj na Plešiveckej planine.

MarcelKE

V "čase nečasu" príde takýto azyl veľmi vhod a pochybujem že by vlastník vyhnal človeka do búrky či dažďa. Napokon na Plešiveckej planine to infraštruktúrou veľmi neovplýva. Dobre vedieť o každej búdi.

PaliT

Axel, ty jeden podvratný živel! Priprav sa na to, že ťa príde zlynčovať 140 majiteľov vedených v katastri na pozemku pod chatkou, ktorá samotná nemá uvedeného vlastníka a uvádza sa ako "stavba bez označenia súpisným číslom"...

A teraz naozaj. Nikto súdny si tu nebude s istotou plánovať nocľah, napriek tomu je vhodné vedieť o takýchto objektoch pre prípad núdze, či krátkeho oddychu, ak sú vhodné okolnosti. Katalóg takýchto miest máličko zvyšuje bezpečnosť pobytu na horách, takže uvítam(-e) aj ďalšie podobné tipy.

Axel

Vlastnik moze cisto akademicky vyuzit vsetky prostriedky, ako sa so mnou skontaktovat a za tento hruby zasah do jeho vlastnickych prav ma nalezite vytrestat. A jeden trapny internetovy trol na tom svojimi vylevmi a "odporucaniami" nic nezmeni.
A keby este vedel, ze som siel peso po ceste, ktoru jeho blahorodie racilo pridat do zoznamu neodporucanych na pohyb po narodnom parku, tak by ho uz nacislo trafil slak...

Yetee

Poznámka pre návštevníkov 2: Návštevný poriadok NP Slovenský kras "nedoporučuje" nocovanie v NP mimo vyznačených stanovíšť.
Poznámka pre návštevníkov 3: "Nedoporučuje" sa vstupovať na pozemky iných vlastníkov ani využívať zariadenia bez ich súhlasu alebo vedomia.
Poznámočka pre autora :)
Len čisto akademicky:) vlastník by mohol považovať tento článok za neprimeraný zásah do svojho súkromia :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma