Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nosicstvo v tatrach

Diskusná téma Nosicstvo v tatrach

Zdravicko, podobná téma tu bola áno našiel som ju ale je to z čias keď boli koruny. Chcem sa teda spýtať, dá sa nosicstvom uživiť? Nejak mi to tu začína liezť všetko hore krkom, konzum a všetko okolo toho, preto by ma zaujimalo koľko si dokáže takto dostatočne zarobiť. Potreboval by som si dlhodobo vyčistiť hlavu od všetkého. Je mi jasne že tam nejde o 1000e€ (či? ????) len by som potreboval vedieť či by som si tým pokril potrebné náklady. Ak ma niekto aktuálne info bol by som rad za každý detail, vďaka.

Rc1

cojaviem ja tu dievcinu nepoznam len som to niekde cital na socialnetworku. ale ak je pravda ze makala rano cca od piatej do vecera jedenastej tak to je bylku viac ako tych spominanych 12 hodin :-) ale mozno bola iba leniva a nepoznala pravy dedinsky zivot :-)

Cojaviem

Ani jeden:)
Som na horach kvoli horam, tak sa snazim najst pracu, ktora mi to umozni..:)

Cojaviem

V lete budes chaty obiehat uz zbytocne. Väcsinou uz maju chatari personal porieseny. Takze ak chces nieco riesit, pís maily, volaj, alebo si urob vylet do tatier a obehni si par chat..
To co zazijes na chatach v tatrach, to len tak lahko v alpach nezazijes. Myslim teraz na navstevnost..na vacsine chat su vsak denny hostia radovo v desiatkach a nie v stovkach ako u nas v tatrach. Chaty ziju najma z ludi co pridu na noclach.
Co sa tyka podmienok, financne je to uplne niekde inde a o pristupe ani nehovorim..neviem kde robila dotycna slecna, ale mam za sebou v alpach tri chaty a vsetky prevysovali tatranske chaty v hygiene, v stravovani, v pristupe k ludom..hovorim teraz o personale.
A ano niekde je to aj makacka. Vam isto znama studlehutte ponuka super plat, dobre podmienky ohladom ubytka a stravy a ano, na druhej strane ti chatar dopredu povie ze volna moc nebude, a ze nezriedka bude aj 12 hodinovka(mimochodom v tatrach bezny pracovny cas)
Je toho samozrejme vela a podrobnosti by boli na dlhsie, tak aspon takto ramcovo...

Spacer

Pridavam sa, ked nemas k tomu co povedat (ale naozaj nieco povedat), odpusti si to. Inak su to len kydy. Ale ty nam urcite este volace napises. Mam otvoreny notes, cakam, poznacim si to ;).

Forkie

tak asi existuju aj prilezitosti kde je sadzba za kilo vyssia, a ani do kopca netreba slapat :))))
ale vazne - ked niekto chce precitnut zo svojej ulity a urobit nieco pre tych co to potrebuju, nech ide za dobrovolnika tam, kde su utecenci v problemoch. Ja rovno priznavam, sam na to nemam, ale obdivujem tych, ktori sa utecencom venovali alebo venuju.

Rc1

ale myslim si ze nosenie v tatrach sa s tymto porovnavat neda. nosenie ma zrejme ine benefity ktore na tych alpskych chatach dostat nemozes :-) teda aspon tak tvrdia podaktori nosici

Rc1

ak to je asi jasne ze vela zalezi od majitela alebo prevadzkara a neda sa to secko hadzat do jedneho kosa. a ci sa to oplati tak asi ano. par ludi co robili na chatach som aj osobne poznal a ked tak porozmyslam ziaden z nich nebol turista alebo nejaky milovnik prirody ci take cosi. a vacsina z nich neskor odisla robit na lode co sa im oplatilo zrejme este viac.

Knor

Ale no, je mi jasne, ze vsade na svete najdes aj hlupakov, no preco potom ludia chodia robit do Rakuska? Preto, ze sa to neoplati, to asi nebude.
Ja som sa rozpraval s dvoma nasincami na chatach. Tento rok so Slovenkou v Niedere Tauern a ta frflala na vsetko, ale spat by sa rozhodne nevratila (vyslovene som sa jej na to spytal, pretoze bola strasne ufrflana). Pred 2 rokmi s inou na Dachsteine a ta bola velmi spokojna. Samozrejme, treba vediet aspon ako-tak po nemecky uz na zaciatku. Ale nadabil som aj na chaty, kde by som chatarku $%%^^! Ide vsak o to, ze je tam chat vela, vyber je velky. (Ako pise Peto, chaty su aj inde, no Rakusko je asi najblizsie.)

Rc1

knor ako sa to vezme. akurat pred par tyzdnami som cital na fejsbuku ako sa jedna dievcina stazovala na pracovne podmienky na chate v rakusku. podla nej sa tam k slovakom stavaju ako k otrokom. je pravda ze tam zarobila o bylku viac ako u nas ale bolo to vraj o dve triedy horsie ako robota pre mulicu. navyse zo slovakov co vedia horsie po nemecky si tam vyslovene robia otrokov. ja byt na jejmieste tak to tam balim po tyzdni. 4,5hod spanku denne a mimo toho len a len makacka tak to by ma teda nebavilo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum