Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nosicstvo v tatrach

Diskusná téma Nosicstvo v tatrach

Zdravicko, podobná téma tu bola áno našiel som ju ale je to z čias keď boli koruny. Chcem sa teda spýtať, dá sa nosicstvom uživiť? Nejak mi to tu začína liezť všetko hore krkom, konzum a všetko okolo toho, preto by ma zaujimalo koľko si dokáže takto dostatočne zarobiť. Potreboval by som si dlhodobo vyčistiť hlavu od všetkého. Je mi jasne že tam nejde o 1000e€ (či? ????) len by som potreboval vedieť či by som si tým pokril potrebné náklady. Ak ma niekto aktuálne info bol by som rad za každý detail, vďaka.

Milan..

ved pogugli. dozvies sa aj, ze trebars nosic je zaroven aj holka pro vsechno (v dobrom).

Koľko zarobí nosič? Je to lukratívne zamestnanie? Viktor Beránek z Chaty pod Rysmi sumarizuje: „Nosič urobí za deň jednu vynášku, ale musí aj regenerovať. Za mesiac tak vyjde zhruba dvadsaťkrát, za čo pri náklade šesťdesiat kíl nezarobí ani päťsto eur. Lepšie sú platené práce na chate. Kto k nám príde kvôli peniazom, je veľmi rýchlo odsúdený na zánik." (Zdroj: K2studio)

Rast

pre peniaze sa to robi tazko... asi by sa tym uzivitnedalo...

Ja?No!

myslím, že by sa dalo dohodnúť aj za stravu a ubytko, najlepšie je sa opýtať priamo chatárov.

Rc1

asi by ta to malo v prvom rade bavit. ak ta to bude bavit tak ti bude aj tych 400 eur urcite stacit. vela ludi nezarobi ani tolko. ja byt mladsi zdravy a bez zavazkov idem do toho :-)

Rast

A ako to vlastne robia nosici teraz? Su normalne niekde zamestnani a toto je konicek, alebo nosia a este pracuju na chate?

Eric

Nesbin: pokial o tom fakt uvazujes tak ako pises, myslim, ze by nemal byt problem pre Teba zbehnut do Tatier, obehnut par chat a popytat sa priamo tych co to robia. Iba tak sa dozvies aktualne info a zarucim Ti, ze aj mnoho "zakulisnych" veci, ktore tu tazko najdes.

Forkie

treba si ist tymto znicit klby a chrbticu kym este upoteni neuroticki turbomanazeri nezistili aka to je vychytena aktivita pre vyvolenych, lebo ked sa tak stane, tak budes musiet chatarovi platit za to ze si mu mohol vyniest naklad. Priam vysada. Nehovoriac o tom, ze na tuto anomaliu doplaca(me) kazdy kto si nieco na chatach kupuje - zadobovanie vrtulnikom je udajne o polovicu lacnejsie, takze sa vlastne skladame niekomu na to ze si v starobe moze dat urobit umele klby :) Rozne sa na to da pozerat.

Nesbin

Googlil som a nasiel som vsetko okrem zarobku. S tazkou robotou problem nemam, je mi blizsia ako nejaka kancelarska otrocina. Hory milujem, a pobyt v nich mi precisti hlavu ako nic ine. Co sa tyka roboty na chate to je jasne s tym sa pocita. Ako som uz pisal, nepotrebujem 800€, potrebujem len aby som vyzil, viac menej mam vsetko co potrebujem. V lete chystam vylet v tatroch zachytne body rozne chaty tak asi si to tam pozistujem, chcel som ale tu vyskusat ci nenatrafim na niekoho z nosicov alebo z chaty, naaahodou. Na teba forkie sa mi nejak ani nechce reagovat...ale suhlas da sa na to pozerat rozne, ale ako vravim,neuvazujem nad tym pre peniaze ale pre tu volnost, peniaze su na 2 mieste v tomto pripade, aj ked uznavam, ako blizenec vo mne bojuju 2 osobnosti, a to teraz pisem uplne bez srandy :)

Forkie

tak ako sori ale slobodu si predstavujem osobne trochu inak ako ked ma gniavi 50 kg na krosnach, prsi, fuci a chatar caka ze mu tu vynasku donesiem cim skor

Spacer

@Forkie: takze ty chces, aby nam v tatrach kazdu chvilu lietali vrtulniky? No vdaka.

Ano, slobodu si kazdy predstavuje inak, prave preto tu svoju predstavu nikomu nenut ;). Ja napr. by som si to rad vyskusal, ale ci by som to zvladol denne, a niekedy aj viackrat za den, to neviem. Pravdepodobne koli kolenam nie. Ale viem sa vcitit do pocitu cloveka, ktory zvadza boj so sebou samym pri tej vynaske. A kde tam je ta sloboda? Hm, mozno prave v tom pocite, ze to zvladol.
Ale chapem, niektori nemusia chapat. ;)

Yetee

"V lete chystam vylet v tatroch zachytne body rozne chaty tak asi si to tam pozistujem, chcel som ale tu vyskusat ci nenatrafim na niekoho z nosicov alebo z chaty, naaahodou."

Ha ha ... možno sa mýlim, ale leto je práve nosičská "top sezóna". Tak načo odkladať na leto, čo môžeš vybaviť už na jar. Dovtedy ťa to prejde tak, ako slepého psa auto:)

Forkie

spacer, vyjavim ti teraz krutu pravdu: v Tatroch (ti?) vrtulniky skoro kazdy den lietaju. Neviem ako tebe, ale mne to zily netrha, dokonca som celkom rad. A este druhu krutu pravdu ti vyjavim, kedze taky priemerny zasobovaci vrtulnik vynesie tak 1,5 tony bezne tak na chatu poleti tak raz mesacne a vedu by som zrovna z tohoto fakt nerobil - vec co vybavi v doline tak za 5 minut. Pred rokmi cosi vlacil asi na 4 kola na Zbojnicku, vsade vo svete sa to tak bezne deje a nikto to extra neriesi.

Spacer

Niekto proste tu tradiciu chce zachovat. Niekomu na tom zalezi.
Btw. to su teda krute pravdy, az mi to zily trha ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum