Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nosicstvo v tatrach

Knor

Tiez som si tu seriu precital. V poslednom dieli pise autor aj o tom spravani sa, samozrejme, zo svojho uhla pohladu. Ale uz aj to staci na to, aby si clovek utvoril vcelku dobru predstavu o otrasnom pristupe k zakaznikom.
Myslim, ze pre zaujemcu o pracu nosica-brigadnika je ta seria clanockov dobra. Ak Vam vsak nejde iba o to robit zo seba mulicu, ale chcete pracovat vo vysokohorskom prostredi, poobzerajte sa po chatach v Rakusku. Je ich ovela, ovela viac ako u nas a na mnohych sa najdu aj nasinci.

Peter61

ad 30/03/17 23:39 milan..
dailymale.sk/…/na-chate-i_2715
pekne napisane.
prispevky v disksii su z 9/2014, takze jedna sa zrejme o eru, ked najomcom Zbojnicky bol Gazda. kolotoc prace na chate sa asi velmi nezmenil, ale personal vtedy nebol vzdy celkom privetivy k zakaznikom. Pisem to celkom kulantne, ak treba preklad : spravali sa obcas stylom : my sme tu krali, neotravujte.

Forkie

citaj poriadnejsie a zistis, ze neslo o puhe opakovanie jednej skutocnosti, ale o doplnanie sekundarnych aspektov suvisiacich s temou. A som na ture stale, pretoze zivot je jedna dlha tura :)

Jjano

Len prečo ten názor nepovieš a dosť? prečo máš stále potrebu ho opakovať? Bež radšej na túru ...

Forkie

ked ma niekto iny nazor ako ty tak to este asi neznamena ze je saboter

PaliT

Spacer, ak ťa to láka, choď do toho. Áno, je to o osobných výzvach, o niečom na čo sa dá len absolútne minimum ľudí, o vystúpení zo súčasného modelu civilizácie. Pindy a trolling si nevšímaj, sám máš vedieť, po čom ti srdénko piští.

Peter61

spacer:

  • vrtulniky v sucasnosti robia vyvoz vacsich "varok" v sezone: stavebny material, sudy piva, palivo
  • ak si kuknes na rekonstrukciu chaty pod Rysmi : stavebne prace boli, az ked zacal vyvoz bol v sezone.
    Takze zatial je vyvoz vrtulou imho :
  • na vynimku
  • v sezone
  • 100 € kolok
    Detailne info minv.sk/?odbor-starostlivosti…
    Pred par rokmi bol vyvoz dreva na zabrany pri TZCH pod Wachterkou uz niekedy na prelome maja/juna, ale to boli Lesy TANAPu.
Forkie

sloboda veru vyzera inac, nie tak ze spekulujes ci ti fyzicka lopota vyda na to aby si prezil - aspon pre mna. Pre mna je sloboda ze vstanem ked chcem, ked chcem idem kam si zmyslim a kedy ma napadne a isto nie s nakladom za mrzky peňáz :D

Spacer

Niekto proste tu tradiciu chce zachovat. Niekomu na tom zalezi.
Btw. to su teda krute pravdy, az mi to zily trha ;)

Forkie

spacer, vyjavim ti teraz krutu pravdu: v Tatroch (ti?) vrtulniky skoro kazdy den lietaju. Neviem ako tebe, ale mne to zily netrha, dokonca som celkom rad. A este druhu krutu pravdu ti vyjavim, kedze taky priemerny zasobovaci vrtulnik vynesie tak 1,5 tony bezne tak na chatu poleti tak raz mesacne a vedu by som zrovna z tohoto fakt nerobil - vec co vybavi v doline tak za 5 minut. Pred rokmi cosi vlacil asi na 4 kola na Zbojnicku, vsade vo svete sa to tak bezne deje a nikto to extra neriesi.

Yetee

"V lete chystam vylet v tatroch zachytne body rozne chaty tak asi si to tam pozistujem, chcel som ale tu vyskusat ci nenatrafim na niekoho z nosicov alebo z chaty, naaahodou."

Ha ha ... možno sa mýlim, ale leto je práve nosičská "top sezóna". Tak načo odkladať na leto, čo môžeš vybaviť už na jar. Dovtedy ťa to prejde tak, ako slepého psa auto:)

Spacer

@Forkie: takze ty chces, aby nam v tatrach kazdu chvilu lietali vrtulniky? No vdaka.

Ano, slobodu si kazdy predstavuje inak, prave preto tu svoju predstavu nikomu nenut ;). Ja napr. by som si to rad vyskusal, ale ci by som to zvladol denne, a niekedy aj viackrat za den, to neviem. Pravdepodobne koli kolenam nie. Ale viem sa vcitit do pocitu cloveka, ktory zvadza boj so sebou samym pri tej vynaske. A kde tam je ta sloboda? Hm, mozno prave v tom pocite, ze to zvladol.
Ale chapem, niektori nemusia chapat. ;)

Forkie

tak ako sori ale slobodu si predstavujem osobne trochu inak ako ked ma gniavi 50 kg na krosnach, prsi, fuci a chatar caka ze mu tu vynasku donesiem cim skor

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma