Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Verejná doprava a turistika (2. časť) - súčasnosť

Biker7777

V sobotu, 27. 5. 2017, sme sa zúčastnili "Cesty priateľstva" v Bratislave. Domov sme cestovali osobným vlakom z Bratislavy do Nových Zámkov. Bolo nás na tento vlak viacej cyklistov ako bolo vo vlaku držiakov na bicykle (tzn. miest na bicykle). Cestujúcich bolo tiež dosť. Názory niektorých ľudí a tiež pracovníkov železníc ma však prekvapil. "Vlak je vraj v prvom rade pre ľudí a až potom pre bicykele."

Vladimír Kobza

Vďaka za upozornenie. Zaujímavé, že to tohto roku zmenili. S tým Gabčíkovom to podľa mňa nebolo zlé, čiže do určitej miery podľa mňa aj škoda.

Pre úplnosť ešte pridávam link na cestovný poriadok uvedeného cyklobusu (v premávke od 29.4.2017): sadds.sk/files/201431.pdf

Barack40

S dovolením trošku poopravím: Cyklobus z Dunajskej Stredy premáva tohoto roku do Kyselice ku kompe do Vojky nad Dunajom. Podľa môjho názoru je to škoda, lužné lesy okolo Gabčíkova mi prídu zaujímavejšie a navyše autobus tento tok nenadväzuje na vlaky...

Samkoh

Nemyslelo sa tu nahodou labske jazero zastávka? Ale ani tam neviem, ako je na tom nástup s bicyklom.

PaliT

Hm, Láb nemá stanicu. Ale ak je reč o Zohore, tak áno, bicykel treba zdvihnúť do vagóna.

Kroska

Prosím vás, ako sa v Lábe do vlaku nastupuje ?
Je perón zarovno vlaku? Alebo treba dvíhať bicykel?

Bikemartin

jazda parným ozubnicovým vlakom z Tisovca na Zbojská.

Bikemartin

turistický bus na Kráľovu studňu ak je plný, tak hneď za veľkým tunelom pred strmým úsekom ľudí vyloží, nasleduje asi 400m presun po vlastných a nastupuje sa za tiesňavou pri stredovekom kamennom moste.

Vladimír Kobza

Martin, zatiaľ som tam ešte nebol, ale vyzerá to lákavo a určite by sa mi páčilo. Vďaka za tip.

PaliT: teší ma, že máš takúto skúsenosť. Ja sa tiež tohto roku chystám využiť obnovený vláčik do Plaveckého Podhradia a spojiť to s nejakou túrou do Malých Karpát.

Knor

Pozeral som obrazky - Tebe by sa asi pacila Bahnwanderweg pri Semmeringu. Uz si si ju presiel? Tento rok som kusok z nej siel opat. Je to zazitok.
Inak, mna ako anti-davoveho turistu skor mrzi, ze nie su spojenia do menej atraktivnych miest. Uvediem priklad. V pondelok som skoncil hrebenovku Javornikov v Lysej pod Makytou o 8:30 rano. No a kedy siel najblizsi spoj do Puchova? Okolo pol druhej. Tak som si tych cca 15 km na stanicu odslapal krajom hrdskej :-[ .

PaliT

Vláčik na Záhorie sme minulú sobotu využili, bol pekne zaplnený, dáfam, že to vydrží. Keďže sme zbadali symbol bicykla aj na normálnom vagóne, tak sme ich dali tam, ale k vlaku bol pripojený aj špeciálny vozeň na bicykle. Kapacitne sa mi javil skôr problém v osobáku 8.15 z Ba hl. do Břeclavi, ale nejako sme sa pomestili.

Pre mňa to bol deň v znamení vlakov, lebo som cestoval ráno Regiojetom z Lehníc, prípoj do Zohora bol ideálny. Prešiel som si časť hrebeňovky Karpát a domov išiel vlakom z Ba Nové Mesto.

Množstvo ľudí v obnovenom spoji sa mi páčilo, pripomenulo mi to dávne časy, kedy som jazdil týmto vláčikom hádam aj 25 víkendov v roku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum