Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľký Milič a Kresaná skala v zimnej inverzii

Diskusná téma K článku: Veľký Milič a Kresaná skala v zimnej inverzii

Niekoľkokrát som prechádzal tieto miesta krížom-krážom, ale stále sa v južnej časti Slanských vrchov niečo pekné zažije, a tak sa sem vraciam. V zime som však ešte tadeto neprechádzal a chcem sa podeliť o zážitky z prírody. Slanské vrchy majú čo ponúknuť, tak ako aj iné pohoria. Čaro našej krásnej vlasti sa dá vychutnávať všade a za každého ročného obdobia a biela nádhera zimného ošatenia tomu ešte len dáva nevšedné čaro a krásu, umocnenú slnečnými lúčmi.

Mahe

Aj na Slovenskej strane je dosť pekných miest, škode že ich dnešná červená značka obchádza. Kedysi (dávno) viedla červená (tuším EB či ako sa je vravelo) z Izry k prameňu Bodnár a potom ďalej na juh až tesne k hranici Čatorňa, kde sa prudko otočila späť a obhádzala kotu 453 zo severu a pokračovala popri koryte potoka čo vyteká z južného brehu Izry. A práve ten potok s tam prediera peknou skalnou roklinkou, aj nejaký vodopád tam bol, krásne čelo lávového prúdu, pekná divočina.

Martin81

Nič neznamená, len toľko, že sa tu oplatí prísť pozrieť, nielen na Slovenskú stranu, ale aj na druhú, nakoľko je tu veľmi hustá sieť turistických chodníkov, pekné hrady, poľovnícke kaštiele,jazerá ...

Majoja

Martin neviem čo to znamená, ale pre svoju pestrosť ma to zaujalo.

Martin81

Bol som tu už dvakrát. Po prvýkrát v lete sme robili okruh Izra - Malý Milič - Veľký Milič - Zlodej - Čatorňa a Izra. Po druhýkrát v rámci 48 km zimnej túry vo februári, ktorá sa konala v Maďarsku, ale vtedy sme išli smerom hore na Zlodej :-) - tiež pekná lahôdka. Ináč turistický chodník vedúci na a zo Zlodeja je najstrmším turistickým chodníkom v Maďarsku.

Knor

Pocasie Ti vyslo nadherne. Ono ked je inverzia, dolu musi byt hmla.
Inak, to na tom hranicnom kameni, to je po madarsky? :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov