Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrady Šomoška a Šalgo (Salgó vára) zo Slovenska

Diskusná téma K článku: Hrady Šomoška a Šalgo (Salgó vára) zo Slovenska

Po niekoľkých odporúčaniach sme sa rozhodli, že aj my si odskočíme do Novohradu a pozrieme sa, ako si tam ľudia žijú. A to rovno na Veľkú noc, teda na päť dní a štyri noci. Počas sviatkov sme si naplánovali niekoľko skôr ľahších túr, keďže s nami bolo dieťa. Rada by som popísala aspoň dve, pretože som nenašla veľa tipov na oblasť, ale musím súhlasiť s dvomi článkami, čo som našla na Hikingu, že je to ešte mnohými neobjavený raj.

Knor

Ta oblast je nadherna. Na Somoske som bol uz 3x, ale nevedel som, ze je na nu od juhu tak pekny pohlad. S ubytovanim pocas Velkonocneho vikendu som mal tento rok tiez problemy :-?.

Erikas

Na druhý deň sme dali "oddychový" - hrad Fiľakovo so sympatickým Fiľakovským parkom v meste, kam sme šli autom, po obede sme sa spustili autom späť, a spoznávali okolie, miernym odbiehaním od cesty... Soví hrad a krásna Hajnáčka, odkiaľ je tiež krásny výhľad, vybehli sme ešte na jeden kopec s cintorínom, potom Pohanský hrad, ale zo Starej bašty (domáci si tu urobili zatiaľ tajný náučný chodník :) ) a deň sme skončili v dedine Tachty, kde len nedávno postavili novučičkú ešte voňavú rozhladňu - krásnu .

Bdel

pekna tura. Odporucam v "okoli" napr. Hajnacku, Sovi hrad, Karanč, alebo tiesnavu Páris patak pri Nógrádszakál.

MisoB

Najbližšou aktualizáciou doplníme do mapy aj spojku na hrad Salgó, keďže to môže byť pomerne obľúbený cieľ túry zo Slovenska.

Vlado z NZ

Pekny clanok, na somoske som bol ale salgo este nie. V okoli salgotarianu ma byt este par dalsich zvyskov hradov. To ubytovanie v novej baste som videl na nete, asi tam tiez zoberiem rodinu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma