Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh na Watrisko zo Stráňanského sedla

Diskusná téma K článku: Okruh na Watrisko zo Stráňanského sedla

Je presná polovica apríla a vonku vládne bláznivé počasie. Aj keď nie je práve najideálnejšie počasie na turistiku, idem otvoriť jarnú sezónu do Pienin, pretože predpoveď na najbližšie dni je ešte bláznivejšia (naozaj vyšla). Voľba začiatku túry padá na Stráňanské sedlo, odtiaľ sa budem chcieť dostať za štátnu hranicu na bradlo Watrisko, o ktorom tu veľa informácií nie je. No a potom nejako naspäť lesmi a lúkami po neznačených chodníkoch. Už sa dopredu teším, pretože budem spoznávať nové končiny.

PaliT

Dobre si to odhadol. Je to na modrej značke niekde medzi Targovom a Cerlou, išli sme vtedy plťkami po Dunajci a naspäť cez kopce do Červeného kláštora. Na kieho ďasa my máme vyhlásené národné parky, keď sa tam deje toto?
A že týmto pozdravujem aj šéfstvo TANAPu...

PaliT

Ešte pridám môj zážitok z Pienin, odfotené priamo na turistickom chodníku v roku 2012. A bolo tam toho viac.

PaliT

LadislavB, narážaš na túto časť? "Vchádzam do lesa a cesta je znamenite upravnená na prejazdy lesnou technikou. Dá sa teda použiť aj pod nohy turistu."

Už si teda písal na správu NP, aby konečne presadila úplný zákaz hospodárskej činnosti, jazde LKT tými lesnými cestami, po ktorých keď prejde turista, tak sa stane nenapraviteľná škoda? Lebo ak nie, tvoja inciciatíva má nesprávne nastavené priority.

LadislavBonita

Zas a znova propagacia pohybu mimo znaceneho turistickeho chodnika v Narodnom parku.

Knor

Pekny kraj. Teraz budu tie luky kvitnut, musi to byt parada.
Volakedy som vysiel na Vysoke Skalky od Z, ako je naznacene na mape. Vtedy tam zabradlie nebolo, no zostup na V sa mi zdal neschodny. Zjavne schodny je :-) .

Daulagiri

Lukáš tie preklepy som si všimol náhodou a mal som chuť na ne upozorniť. Čo sa týka tých podkapitol, tiež som kedysi vo svojich článkoch mal len kus textu, ale postupne som odkukal aj od iných autorov túto "vychytávku" a páči sa mi to takto. Je to prehľadnejšie, mám pocit že súvislý text trochu odrádza od čítania. Tak som si povedal že ti to spomeniem.
Ale hlavné je že človek vôbec niečo napíše, ja mám momentálne také obdobie keď nepíšem, ale snáď to prejde :-)

Dzakomoo

Roman - pravdu mas :)
Mato - dik, dal si si riadnu namahu s tym preklepmi :) dakujem aj za kritiku, s tymi podkapitolami mas samozrejme pravdu. len ja som teraz rad, ze vobec sa mi nieco podari napisat, 2 roky som uplne absentoval. a co sa tyka jesene v Pieninach - je to vskutku lahôdka.
Miso - aj tebe dik za opravenie.

Daulagiri

Veľmi príjemný článoček Lukáš. Končiny sú pre mňa vzdialené a tým pádom aj neznáme, ale plánujem sa tam niekedy potúlať. Nevedel som že Vysoké skalky sú taký skvelý výhľadový bod. S fotiek vyzerajú tie lesy také rôznorodé, na jeseň musia byť mnohofarebné.

Našiel som pár preklepov, ktoré by stáli za opravu:
a) v 7-mej časti 4-tý riadok odspodu by malo byť "prejdenú" trasu...
b) v 10-tej časti prvý riadok má byť "nejakú" lesnú cestu...
c) v 11-tej časti druhý riadok treba rozdeliť "smerujem rovno"...

A možno ešte jedna rada. Bolo by podľa mňa lepšie ten dlhý text rozdeľovať nejakými "podkapitolami" aby to nebol len jeden súvislý kus textu, ktorý je menej prehľadný. Možno by to aj zatraktívnilo čítanie, keby to bolo rozdelené názvami časti.

Inak fotky sú veľmi dobre zvládnuté napriek tomu aké bolo počasie. Palec hore!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma