Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nízka turistická trekingová obuv

Wiki

Ahojte, potrebovala by som poradiť vhodné vysoké turistické topánky na dlhšie túry, príležitostné ferraty. Doteraz som mala La Sportivy Tibety, len pre mňa sú strašne tvrdé. 3 sezóny som sa ich snažila rozchodiť, len keď mi po poslednom výlete zliezli oba nechty, som sa rozhodla dať im zbohom. Logicky hľadám niečo mäkkšie ale zároveň nepremokavé a bezpečné. Za akékoľvek rady budem vďačná.

Samosebou

Ja mam Boulder X , zo zaciatku boli trochu tvrdsie, ale rozchodil som to a teraz nan nich nedam dopustit. Jedina vec - mne sa prave zda podrazka makka. Pomerne rychlo sa zodiera. Za to prilnavost je paradna, neklze sa skoro nikde okrem ladu :)

Turista222

Peter7: :)Ano. Citam popis hlavne na stranke SportRysy, ale nie vzdy vsetkemu chapem. Tak si radsej necham poradit. Boulder X som pozeral, ale maju pre mna pomerne tvrdu podrazku.

Peter61

turista6, ale takto za pocitacom dost dlho vydrzia aj lakovky, ci nie ?
Qeci:
podla moznosti treba pozerat na stranku vyrobcu, predajcovia maju obcas popisy = blbinky stylom copy/paste, alebo gugltranslator.
Sportrysy maju lepsi preklad.
sportrysy.sk/…/#accordion

LS (aj) Boulder maju impact brake system, ktory sa mi velmi zapacil na asfalt. Na inych polovickach LS sa mi to v lese nezdalo az tak ucinne. Akurat ze Boulder ma NA MNA uzku spicku, cakam , az to povoli a vezmem ich do Tatier.
sportiva.com/…/boulder-x.html

Rast

tak ale pri barefootoch ide o to, ze chodis ako keby naboso, takze tam o tvrdost nejde. Preco si myslis, ze obezni ludia maju ploche nohy, borti sa im klenba? preco maju problemy s klbmi? pretoze nesu vacsiu vahu na rovnaky klb. Tazsim ludom sa skor zoderie podrazka ako lahsim (samozrejme neporovnavam 50 a 50,5 kg ale vacsie rozdiely). Preco s tazkym batohom musis mat pevnejsiu obuv ako ked ides nalahko?

Lukášj

A keď si obuje barefooty jeden aj druhý? Ktoré budú tvrdšie?

Rast

Co ma tvrdost topanky spolocne s hmotnostou? No predsa to, ze je asi rozdiel, ked si nejake topanky obuje 50 kg clovek a 120 kg clovek. Pre 5é kg cloveka budu rovnake topanky tvrdsie ako pre 120 kg cloveka. Pri vyssej hmotnosti potrebujes pevnejsiu a tvrdsiu topanku, samozrejme, ze hodnotenie je subjektivne.

Turista222

lukasj: A aku maju podrazku? Maksiu?
Pripadne mate este nejake tipy na boty s trosku maksou podrazkou ako tie Bouldery X?

Turista222

Skusal som si Bouldery medzitym a su mi tvrde. Teda aspon teraz taky tip nehladam.

Lukášj

Čo má tvrdosť boty spoločne s hmotnosťou osoby? Tvrdosť môže byt subjektívna (veľkosť tlmenia, spôsob chôdze) alebo tvrdosťou (neohybnostou, čítanie terénu) topánky (práve z tohto dôvodu tie Bouldery považujem za tvrdé).

TomXX

Dobrá voľba, komfortné, ľahké. Ja som spokojný, ale to sa už budem opakovať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma