Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Osmička Pálavou

Diskusná téma K článku: Osmička Pálavou

Viem – budete hundrať, že vás nezavediem do veľkých nadmorských výšok, že tam môže byť plno národa, že je to malé pohorie. Ale aj tak by som vás rád vzal do pohoria Pálava na južnej Morave. Z krásnej zvlnenej krajiny posiatej vinohradmi sa naraz vypnú strmšími svahmi dve časti pohoria. Děvín (549 m) a Stolová hora (459 m). Medzi nimi od Klentnice je zárez, kadiaľ vedie cesta do ďalších častí vinohradníckeho kraja. V tomto pohorí na vás dýchne minulosť – dávna a tajomná.

XYZ

Presne ako sa píše v úvodníku článku, práve v tomto období (máj až september), ale hlavne cez prázdniny býva cez víkendy Pálava priam preplnená ľudmi. Vôbec v tomto čase by som neodporúčal návštevu tohoto minipohoria. Skôr v zime, alebo cez týždeň na jeseň. Samozrejme, pokiaľ vám davy ľudí nevadia, tak je to v poriadku :)

Nielen pri tomto článku, ale aj tak všeobecne, pri čítaní, počúvaní o turistike, mám dojem, že bez poriadnej "žranice" na záver, niet ani dobrej túry. Akoby sa chodilo práve kvôli jedlu a nie kvôli horám. To isté akoby platilo aj o výstroji, výbave a pod.

Pekný deň.

Zdenči

Vlado, toto mi nerob. Musím si ísť zobrať do chladničky obed (zeleninový šalát).
Pálavu mám rád a ten bufet dobre poznám. Parádne fotky si porobil

Boro

Víkend je tam procesia. Všedné dni sú ok. I keď...

Mkosik

Som pozrel fotky a hneď mi bolo jasné, kto je autor. Pekné.

Japen

Áno, Pálava býva cez víkendy stále plná ako na pražskom Václaváku. A teraz, v letnej sezóne, býva plná ľudí aj mimo víkendov. Čo býva dosť nepríjemné. Mne sa fotky zas až také parádne nezdajú. Najmä nie tie, kde je obloha umelo stmavená a ide do fialového nádychu. Ostatné nenadchnú ani neurazia :)

Vladimir Popluhar

Velmi pekne dakujem za komentáre k článku - velmi potešilo. Palava je na jar najkrajšia, preto som tam išiel. Vedel som, že tam bude viac ludí, ale to bolo len pár miest, kde sa ich viac nachádzalo. Inak to bolo uplne v pohode. Na druhú stranu aj som rád, že tam bolo vela ludí, ked som videl tie rodiny s deťmi, ktoré z toho mali celoživotný zážitok. Tak z tejto stránky je to super a hlavne že neboli - tie deti - zastrčené v detských kútikoch v Shopingparkoch. To je pre mna také pozitívum, že beriem aj viac ludí ked je v prírode.

Vladimir Popluhar

Vdaka Japen - s tými fotkami je to proste uhol pohladu a ja Ti ho neberiem. Keby si chcel určite si najdeš množstvo chýb na fotkách aj od onakvejších autorov. Je pre mňa cťou, že si ich nachádzaš na takom amatérovi ako som ja. :-) Je to v poho.

Milanvalky

vďaka za typ, a fotky sú fajn, ukážu čo treba tak sa nedaj odradiť kritikou pseudoprofíkmi

Japen

Vladimir Popluhar, Milanvalky, ale ved ja netvrdim, ze fotky su zle, len mi nepripadaju zase az take paradne (vid. napr. ta obloha). Len som sa k nim vyjadril. V inych clankoch su aj omnoho horsie fotky, ale aj omnoho lepsie. Tak fakt neviem co tu riesite. :)

Sona

Podla mna su fotky pekne. Co potom poviete na moj chystany clanok zo Sulovskych skal, kde som mala cely den pod mrakom? :) Pri dlhodobo planovanych akciach veru vyjde rozne pocasie na turu a nie vzdy je obloha dokonala.

PaliT

Fotky sú krásne, komunikujú atmosféru a patria k tomu lepšiemu, čo som v takýchto článkoch videl.

Keby hiking.sk zorganizoval nejaký míting, kde by sme sa zaoberali fotením, tak by sa možno našlo pár detailov, ktoré by som pri konečnej úprave riešil inak, ale to by muselo byť vo forme akejsi tvorivej diskusie medzi fotografmi, ktorá človeka s aparátom vždy posunie niekam ďalej. Zažil som totiž skvelé stretnutie, kde sme si s kamarátmi vybrali nejakú fotku a každý ju potom pred očami ostatných upravoval podľa svojho gusta, pričom odhalil svoje uvažovanie a pod.

Každopádne v tomto článku je zopár obrázkov, ktoré by si kľudne niekto mohol dať aj ako pozadie obrazovky, fakt dobre urobené fotky.

Japen

Aby som "ilustroval" svoj nazor k fotkam tohto clanku, uvediem dva priklady. V prvom pripade ide o lepsie fotky ako ma autor v tomto clanku, v druhom pripade ide o horsie fotky, ako ma autor v tomto clanku:

I. pripad (lepsie fotky ako v tomto clanku)
hiking.sk/…/skalka_stretnutie…

II:pripad (horsie fotky ako v tomto clanku)
hiking.sk/…/ladovymi_janosiko…

Tak ma teraz hadam budete lepsie chapat, preco si stojim za svojim nazorom, ze fotky neohuria ale ani neurazia. A pritom ja vobec nefotografujem.

Vladimir Popluhar

MilanValky, Soni, Pali - dakujem že ste sem nahliadli, veľmi si to vážim. Posledny koment k Japenovi - ved ja som nič neriešil, ani Milan myslím, slušne som sa poďakoval, povedal som si svoj názor presne ako Ty a je po ptákoch - ako sa hovorí. Som len fotografický amatér, kľudne sa hockedy pozri ale ja už na komentíky ludí, ktorých neviem identifikovať nebudem reagovať. Maximálne v dobrom rozpoložení duše poďakujem. fotky pri článkoch predsa sú skôr dokumentárneho charakteru. Nemôžeš porovnávať tieto dva články a ich fotky, pretože fotenie v roklinách považujem za extrémne ťažké a nie každý ma na to aparatúru a pri článku s dobrými fotkami by som povedal, že autor mal ideálne fotografické podmienky a svetlo. To sa potom ľahko niekoho skritizuje alebo vynachváli. A osobne si myslím, že Ty veľmi dobre vieš čo s fotkami. to je všetko, už sa k tejto linke nemienim vyjadrovať. Poďakoval som sa a to je všetko.

Adina

hiking.sk nie je fotoportál, kde sa hodnotia fotečky čo sa týka ich kvality. Tu ide o výpovednú hodnotu záberu. Mne sa fotky k článku páčia, Pálavu som tiež mala tú česť si prejsť.

S Japenom máme skúsenosti aj v galérii ... kto nechce, nepochopí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov