Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mlynická dolina s deťmi

Diskusná téma K článku: Mlynická dolina s deťmi

Po niekoľkých rodinných túrach, kedy sme s detvákmi ponavštevovali kopce vo viacerých slovenských pohoriach, prišiel čas vyskúšať naše veľhory. Zhodnotiac viaceré rady a tipy sme sa nakoniec rozhodli pre Mlynickú dolinu. Zároveň to bude naša prvá túra bez cieľa. Vedeli sme, že sedlo Bystrá lávka je mimo našich možností, tak jednoducho pôjdeme dolinou, pokiaľ to deti zvládnu. Zároveň si takto otestujeme limity našich juniorov v skalnatom teréne.

Dbart

Mlynická dolina je nádherná. My sme to dali aj cez Bystrú lávku a teraz na to s láskou spomíname. Ale na mieste som musel použiť malú lesť. Povedal som že ideme na peknú túru a cestou naspäť sa zvezieme lanovkou dolu. Cestu po Skok manželka už poznala, tak nemala žiadne výhrady. Keď začali otázky typu: Kedy tam už budeme? tak som začal tvrdiť, že teraz sme bližšie k lanovke, ako keby sme sa už aj zvrtli a vrátili sa tou istou cestou :) . No a takto to vydržalo až hore. Hore keď sme zažili reťaz len priechodziu naraz len v jednom smere a jemnú neochotu turistou na druhej strane pustiť male dieťa dolu popri reťazi. Tak maželka vyhlásila: Keby tu nebolo toľko ludí ( s takými istými deťmi ako sú tie naše) tak Ťa na mieste zabijem :D . A na túto vetu z láskou spomíname až do teraz. Furkotská dolina je z veľkej časti mesačná krajina. Nie je taká malebná ako Mlynica. A ešte na záver: Štrbský štít na konci doliny má ~2380 m , Bystrá lávka má 2300 m. Tak je už zdola vidieť, do akej výšky treba vystúpať.

Peter61

Vydrzat.
Ako napisal moj partak, o par rokov ked vyzenies tych smradov niekam na intraky, uz budes moct zasa chodit sam ! (on sice pisal o lezeni, ale to je fuk)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma