Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Orientačne problematické miesta v sloven

Diskusná téma Orientačne problematické miesta v sloven

Myslím, v každom pohorí na slovensku máme viacero miest, ktoré majú problematickú orientáciu. toto fórum slúži na overovanie si/konzultovanie správnej cesty na horách.

Samkoh

Pozor v Ostrôžkoch na odbočku červenej doľava dole za križovatkou s modrou do Lentvory pod Lyscom smerom na Imrov kopec. Značka tam síce je, ale až za križovatkou tak, že si ju na prvý pohľad nemusíte všimnúť, keď pred križovatkou nie je šípka a priamo po hrebeni pokračuje dobre vychodený chodník.
A na tej istej červenej za Imrovým kopcom smerom do Príboja je na rozsiahlych lúkach veľmi zlé a riedke značenie.

Samkoh

a zelený južný skoro okruh okolo Senice je pri vychádzaní zo Senice proti smeru hodinových ručičiek veľmi zle značený a táto odbočka mapy.dennikn.sk/?x=17.04821… nie je proti smeru hodinových ručičiek vyznačená vôbec.

Samkoh

žltá červený domček-Lozorno tiež nie je práve najlepšie značená, a to hlavne:

  1. smerom do Lozorna cca. tu: mapy.dennikn.sk/?x=17.06276… je pred jarkom množstvo cestičiek, značku vidieť až po dôkladnom hľadaní na druhej strane jarku. V opačnom smere jasné.
  2. zase len smer Lozorno tu: mapy.dennikn.sk/?x=17.06276… staršia žltá šípka na kolíku posiela doprava dole po vychodenom chodníku strmo dole lúkou na priehradný múr. Je to nesprávne, treba pokračovať priamo po lúčnej ceste. Ak už šípku poslúchnete, tak pri priehradnom múre doľava.
  3. len smer Červený domček je neoznačené toto: mapy.dennikn.sk/?x=17.04821… a nasledujúce odbočenie. Ak v tomto smere dojdete po asfaltke bez značky až ku priehradnému múru, odbočte po schodíkoch kolmo doprava hore lúkou až ku oploteniu viníc so značkárskym kolíkom z bodu 1. a následne doľava po lúčnej ceste.
Samkoh

Brat hlási sťaženú orientáciu na zelenej Biely Kríž- Sv.Jur, že za Bielym Krížom vidno pár značiek a potom sa stratia... pozor tam.

Samkoh

Pozor na tomto mieste:
mapy.hiking.sk/?x=20.24831…
Neviem ako v lete, ale v sobotu tam smerom od rainerky nebolo vôbec široko-ďaleko vidieť značky. V opačnom smere vidieť hneď za križovatkou tabuľu TANAPu o padaní stromov, takže je to tam jasné. Ako vidieť na mape, pri spomínanej tabuli treba v smere do Lomnice ísť vpravo.

Samkoh

... ceste..
...poľnú...v prvej skupine stromov vľavo od...
ešte ad 3.: teda pri tej druhej značke od žilovej smer Baba je jasné, kade v opačnom smere na žilovú, ale nie je jasná odbočka zo znateľného chodníka na tento cez húštinu smer Žilová ... mimochodom, nedalo by sa to preložiť na jednu z tých 2 lesných ciest?

Samkoh

Modrá PK-Pezinská Baba:
. zimný štadión sa obchádza po hlavnej cestem, nie je tam značka

  1. pri 2. jazdeckom smerovníku od PK nie je značka, ale treba odbočiť ešte po asfaltke vľavo, odbočka na poľnä cestu je až na strome vľavo od cesty- v prvej skupine od vyjdenia z mesta
  2. hneď za žilovou smer Baba prvá značka v poriadku, druhá značka vedie medzi dvoma lesnými cestami do húštiny, treba ju poslúchnuť, opačným smerom sa mi zdalo, že je to na tomto mieste ešte horšie značené.
Motorkár

Ja sa chcem zmieniť o červenej značke s hrdým názvom TATRANSKÁ MAGISTRÁLA a to v úseku od Ústia Jaloveckej doliny cez Ústie Žiarskej doliny až po Ústie Račkovej doliny. V tomto úseku prebieha mohutná ťažba dreva s príslušným zabahnením (veď sme v TANAPe) a tak je to doslova o improvizácii, keď napr. v úseku od Jaloveckej po Žiarsku dolinu som videl len 3 (slovom TRI) turistické značky. Ešte že je to krajinársky veľmi pekná túra, odporúčam ju ale predom dôkladne naštudovať a počkať si na obdobie sucha.

Samkoh

Úsek červenej Polakovci-Zimovci je miestamiveľmi zle znaceny. Vedel by niekto znalý vysvetliť, ako tam za horšej viditeľnosti, najmä na tychto miestach: ako vyjsť z kutalkovcov smer vrbovce?
Ako trafiť úsek od odbocky ku malejovcom?pri stlpe VN po hnojisko u Sukopov
Ako trafiť úsek smerovnik u sukupov- zimovci, hranica chotarov, a to najmä opačným smerom? Najmä treti bod sa mi vidí bez GPS takmer nemožný.

Ja?No!

Čertovica Ramža je prepílené komplet, teda bolo 17.9. odvtedy ešte párkrát pofukovalo..... Ramža-Priehyba ešte čaká na dokončenie, ale asi až dakedy v novembri.

PaliT

To by zaujímalo aj mňa, ak motyka vystrelí, tak pozajtra vyrazím s Hugom na hrebeňovku NT. Ak si však správne spomínam, boli najmenej dve akcie, pri ktorých prerezávali kosovku, ale nie som si istý, či aj medzi Čertovicou a Ramžou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma