Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Wand víkend, 1. časť – ferrata Drobilsteig

Diskusná téma K článku: Hohe Wand víkend, 1. časť – ferrata Drobilsteig

Neďaleko rakúskeho Wiener Neustadtu, v oblasti Gutensteinských Álp, sa nad okolie vypína vápencová stolová hora Hohe Wand. Vykúka z Viedenskej nížiny (Wiener Becken) ako ostrov. Svojím najvyšším bodom len málo presahuje nadmorskú výšku 1000 metrov. Zato jej juhovýchodná stena má miestami výšku vyše 300 metrov. Je rajom lezcov, ferratistov, či paraglajdistov. V tejto oblasti, ktorá je z Bratislavy vzdialená len asi hodinu a pol jazdy autom, sme si veľakrát dávali ferratový jarný budíček, kým neďaleký Rax či Schneeberg ešte pokrýval sneh. Druhý májový víkend som sem vzal svojho šesťročného Kubka. Prvý raz na zaistené cesty. S prespatím v stane. Pánska jazda.

Lolisha

Vyzera to super :) Uz sa tesim, ked aj my zacneme s deckami davat taketo vylety :)

Knor

Si sa mohol popytat. Wahringersteig mal aj pre mna kramle hodne daleko od seba. Tipujem, ze dalsi den pojdete na Hanselsteig :-). Videl som na nom deti v podobnom veku "na voditku". A ked sa mu pacili rebriky, tak aj znaceny Wagnersteig by bol pre neho.

Z menej znamych steigov, kde je viac skaly ako lana, by sa dal odporucat Babygrat a Leitergrabengrat.

Lubo

Ano, poznam ju. Okolo tej ferratky sme sli minule v Modlingu. Je tam aj male detske ihrisko a WC. No nemali sme vystroj.

Bic0

Kusok od shoppingu SCS vo Viedni je v jednej dolinke ferrata Moedlinger Klettersteig obtiaznosti B. Prvych par metrov je tazsich (pre deti) ale daju sa obist, potom to uz celkom ide. Boli sme tam minuly rok so 7-rocnym.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma