Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Geldek Častovskou dolinou

Diskusná téma K článku: Na Geldek Častovskou dolinou

Keď mi po Veľkej noci Juro poslal odkaz na „Oborový manuál“ a zároveň fotky z jeho túry, hneď mi bolo jasné, kam najbližšie povedú moje kroky v Malých Karpatoch. Ani som nedúfal, že sa do Častovskej doliny (podľa mapy Častianskej) dostanem ešte na jar, kedy sa príroda zobúdza a je všetko krásne zelené. Ale predpovede počasia nabúrali naše plány na predĺžený víkend, a tak v poslednú aprílovú nedeľu vyrážam spoznávať nespoznané. Vystupujem v Častej na námestí a okolo kostola sa vyberám asfaltkou do kopca po žltej TZT. Za poslednými domami míňam červeno-bielu miestnu značku, ktorá označuje chodník vedúci k najväčšiemu stromu gaštana jedlého na Slovensku. Ale o tom potom.

Palin

Myslím si že na vrcholovej plošine Jelenca tie solitery nie sú buky ale jasene. Inak, tá lokalita je jedna z mojich najobľúbenejších. chodím tam už hádam dvadsať rokov vždy v apríli. Vždy je to silný zážitok.

Zdenči

Lukas...rozhladnu este vidim stat cestou z roboty. Ale podla Modranskych zvesti rozlucka s nou uz bola

Dzakomoo

Príjemné počítanie Zdenči. Jelenec a Geldek mám stále v restoch, ale tvoje fotečky ma zase navnadili. a k tej rozhľadni na V.H., už je jún, nevieš, či je už naozaj rozobratá?
PS: čučoriedky pod Skalkou??

Zdenči

Vlado...ale urcite si popisal iny pohlad na vec,tak to pojde nabuduce:-)

Vladimir Popluhar

Dobrý článok Zdenči, si ma predbehol :-) - tiež som tam poslal podobný článok z tej lokality. No čo už - si rýchlejší :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma