Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mürzsteger Alpen - Windberg z údolia Kalte Mürz

Diskusná téma K článku: Mürzsteger Alpen - Windberg z údolia Kalte Mürz

V zime som bol v Schneealpe na snežniciach. Vyšliapal som na Windberg a po strmom výšvihu ma fascinoval dlhý horizontálny hrebienok, ktorý vybieha takmer 2 kilometre na sever, a ktorý je zakončený nádherným bralom. Hneď som si zaumienil, že sa tam na jar pozriem. Na internete som si pozrel, kadiaľ išiel na kopec pán Paulis a už som iba čakal na vhodný čas.

Knor

private: Rezol som to od oka hore lukami. Chcel som ist hore uz skor, lebo ma zaujal Gamskirchel. Je asi vacsi ako znama "strecha Slovenska" nedaleko Maninov. No pod Gamskirchelom to bolo na mna prilis strme. (Mozno uprostred leta by som sa na lukach udrzal, ale takto, chvilu potom, ako zliezol sneh, to nevypadalo realne.)
tomi: Wow, obehal si tam toho dost. To pokracovanie, ktore spominas (okolie Hinteralmhaus) mam naplanovane ako sneznicovu turu (z Freinu). Uvidime, ci sa to podari.

Tomi

Schneealpe mám aj ja rád, pochodil som tam toho dosť. Na Bergfex je chodník nahor pred kótu 1658 m, ale tým asi Martin nešiel. Ja som šiel z Windbergu opačne na Kl. Mitterbergwand, ale potom som zhruba v strede medzi kótami 1658 m a 1863 m chodník stratil, tak som zišiel strmým svahom po vyschnutých korytách potokov k prameňu Kalte Quelle.
Aj mne padol do oka Donnerwand, krásny vrchol. Ja som však z neho našiel v kosodrevine chodník na Kl. Waxenegg a potom som zbehol lúkami do Taborsattel. Ďalej som pokračoval popod H. Waxenegg, ponad Klobenwände na Hinteralmhaus, bola to nádherná časť, môžem len odporučiť.
Ešte plánujem výstup z Tirol cez Ausgang na Schönhaltereck a dole cez Karlgraben.
Z môjho pohľadu Schneealpe je pekne čitateľná, kto sa aspoň trošku vie orientovať v teréne a má zo sebou mapu, nestratí sa mimo značiek.

Private

Ahoj Martin, vdaka za dalsi dobry tip. Ten severny skalnaty vybezok z Windbergu na Mitterbergwand uz dlhsiu dobu pokusa aj mna. Len mi nie je z Tvojho popisu jasne, kade si sa na Mitterbergwand vysplhal. To si si iba tak od oka "sekol" hore svahom? A aky to bol teren? A tiez z Waxeneggu cez Tabersattel do doliny, je to bezproblemovy teren typu "chod kade vidis"?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma