Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľký Meder – Číčovské mŕtve rameno – Číčov

Diskusná téma K článku: Veľký Meder – Číčovské mŕtve rameno – Číčov

Niekoľko dní strávených vo Veľkom Mederi som využil na turistiku Podunajskou rovinou. Už dlhšiu dobu ma sem ťahala túžba za poznaním čara dunajských lužných lesov a krajiny popretkávanej dômyselnou sieťou vodných kanálov. Čaká ma túra, ktorá nielen začína a končí na rovnakej nadmorskej výške (112 m), no po celý čas sa od nej nevychýlim viac ako 2 výškové metre. O monotónnosti však nemôže byť ani reč.

Knor

Pri Cicovskom ramene som stanoval 2.2.2002, ked som siel z Komarna do Dobrohoste. Bola to poriadne studena noc.

PaliT

Ešte posledné off topic: kto sa rád šnorchluje, odporúčam priesakové kanály VDG, nádherne priezračná voda a veľa čo vidieť...

PaliT

Trochu sme OT pri debate o výlete do lužných lesov nad Gabčíkovom, len upozorňujem, že hladina ramien je neovplyvnené prietokom Dunaja až do vodočtu cca. 8m v BA. Ramená sústava sa napúšťa z VDG pri Dobrohošti, ide o 40m3/s či koľko a hádam len raz ročne urobia kvôli biotopu niečo ako malú povodeň.

Na kúpanie je kvôli priezračnej vode najlepšie Šulianske jazero (materiálová jama B), ale ja som sa kúpal v ramenách takmer hocikde.

Ak bola otázka položená k pôvodnej trase z článku, tak neviem dať odporúčanie, videl som iba na Vrbinskom kanáli skokanský mostík, čo si tam urobila miestna mládež.

Dbart

Ďakujem veľmi pekne za info. Link na "baladu o vodných stavov" poznám, ale doposiaľ som ho nepotreboval sledovať a tak ani neviem, čo je "normalna hladina". Budem sledovať.

Záverečná podstatná otázka: kde sa dá po trase prijemne okúpať ?

Dbart

nemám problem preniesť, len či to nie je nebezpečné pre silný prúd, aby ma žena nepodozrievala, že ju chcem utopiť

Vlado z NZ

Ja chodim pomerne casto,cez den je to na bicykli v pohode. Pozri si vodny stav v medvedove, ked je vysoky, nemusi byt vsetko priechodne, ale inak to nie je problem,ak ti nevadi kusok ho prip. aj niest...

Dbart

chcem sa vybrať s rodinou na bicykloch do Gabčíkova a tamojších lužných lesov. Aká tam býva komária situácia a ako je to tam cez prázdniny s brodením na tých hrádzkach. Ten prietok vody je celoročne stabilný ? Ďakujem

PaliT

Od konca mája už komáre v lužných lesoch sú, najhorší čas býva za súmraku, to zvykneme označovať za "hodinu svätého Suňoga". Najintenzívnejšie to býva v rokoch, kedy je dlhšie daždivo, zažil som situácie, kedy ma išli zožrať aj na poludnie za slnečného dňa na lúke, ale to už je predsa len extrém. Ale nebýva to vždy tak tragické.
Odporúčam proti komárom krém Szuku a primerané oblečenie.
Najradšej sa túlam luhmi od polovice októbra do začiatku mája, v lete je asi najlepší spôsob pohybu kanojka. Aj treskúce mrazy tu majú niečo do seba, vtedy sa dá chodiť aj krížom po ľade.

Vladimír Kobza

Ja som tam bol na prelome mája/júna, utrafil som takú chladnejšiu periódu počasia a bolo to v pohode. Jasné, komárov je tu dosť, s tým treba počítať.

Súhlasím, okolie Veľkého Medera či dunajských ramien je naozaj veľmi pekným i zaujímavým tipom na výlet.

MisoB

To som sa chcel práve spýtať- nezožerú človeka v tých končinách malé krvilačné potvory?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma