Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Cesta Veľkej vojny z Dúbravky

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Cesta Veľkej vojny z Dúbravky

Túlam sa masívom Devínskej Kobyly, hľadajúc hraničné kamene z doby tzv. Slovenského štátu. Naposledy som sa vybral, len tak po práci, zvážnicou od Sandbergu po starú Dúbravku, aby som si zresetoval hlavu. Keď som sa po zelenej vracal od Villa rustica, narazil som pred prvým domom na Brižitskej ulici na tabuľu NCH Cesta Veľkej vojny. Už som nemal čas sa po nej prejsť, a tak som sem vzal manželku na vychádzku 1. mája 2017.

Knor

Miro, to mam z chemie. Brownov pohyb je nahodny pohyb molekuly. Pytal som sa preto, lebo ak tam pojdem, tak najskor v zime. Preto sa mi mapka zide.
Roman, vdaka, podla tohoto sa uz da ist.

Miroslav Svitek

Knor, je to reálne zachytený pohyb od č.1 po č.8. Je pravda, že mi to pri zapisovaní raz vypadlo z GPS pokrytia. Neviem síce, čo je Brownov pohyb, ale pomenoval si to pekne. Inak sa tam nedá poblúdiť, len od delostreleckého postavenia sa treba vrátiť na chodník smerom na Dúbravskú Hlavicu a hneď na začiatku pri úvodnom informačnom panely odbočiť doľava zo značky. V odkazových linkoch je to popísané o inom zápise trasy neviem.

Knor

Trasa na mape hikingu vypada ako "Brownov pohyb". Nie je niekde na Internete mapa trasy toho naucneho chodnika?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov