Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Parťák na Kriváň

Diskusná téma Parťák na Kriváň

Čaute, zachytili ste tú súťaž so Sajfom o výstup na Kriváň? Mňa to zaujalo, lebo často neviem nájsť niekoho, kto by mi robil spoločnosť na túrach. Zapojili ste sa už niekto do tej súťaže, prípadne sa chystáte zapojiť? Uvažujem totiž, že sa prihlásim aj ja, len sa dosť bojím náročnosti tej túry. Ja som z Bratislavy, mám 27 a často chodievam do Malých Karpát. Obávam sa však, či Kriváň nebude na mňa príliš náročný a či vôbec mám všetko, čo je na takýto výlet potrebné. Ďakujem za prečítanie a ocením akúkoľvek radu :)

Rast

Z vystupu na Krivan by som nejaku velku vedu nerobil, je to normalny nie az tak narocny vystup, z 3 studniciek je to kratsie, ale vacsi vyskovy rozdiel, zo Strbskeho plesa mensi vyskovy rozdiel, ale dalej a prva cast celkom nezazivna, aj ked teraz su vyhlady, kedze tam uz nie je les...

Janovargaout

hlavne
si treba dobre naštudovať, na ktorý Kriváň sa vlastne chceme dostať :-)

Adina

Vždy, keď som išla okolo Kriváňa, túžila som naň vyliezť. Akosi som nestíhala, aj parťák chýbal. Po päťdesiatke som si povedala...no dobre, šak nevadí, nemusím. Keď som si našla príma parťáka na hory a ten v mojich 52 rokoch zaotázkoval...čo tak na Kriváň, zľakla som sa, že to už ja nedám. Len tak som odvrkla dúfajúc, že to neprejde...keď, tak východ na Kriváni, nemienim sa škvariť pri výstupe na skalách. Parťák sa s radosťou môjho návrhu chytil. Pridali sa ďalší dvaja. Bol z toho nádherný nočný výstup. Jedna z mojich najkrajších túričiek. Majka neboj, zvládneš to. Podľa toho, čo píšeš, nejakú kondičku máš. A nakoniec, vždy sa môžeš vrátiť, keď sa na to nebudeš cítiť.

Velvet

to vrana: len aby si ju nepomyli s tým "Draxlerovým sedlom" a aby ho počas túry nehľadala. Opravím to "Daxnerovo sedlo".

Lubo

rc1: Aha, tak to bolo myslene, ze cyklista ked turistikuje. Uz chapem...

Ppll

Nepovedala odkial, mozno chce vyst od temnych smrecim alebo koprovej doliny hlada takeho partaka + trochu adrenalinu

Vrana

Ake testovanie sa? Mlada, zdrava zena to vyslape v pohode. Dokazom su stovky ludi denne na vrchole v top sezone.

My sme boli Krivan v ramci team buildingu a z asi 20 clennej skupiny nevysli dvaja. Mlada kocka si najskor myslela, ze si robime srandu ked sme jej ukazali kam ideme. Potom ked zistila ze naozaj, tak to otocila. Chybala jej motivacia. Kolega so znacnou nadvahou dosiel na Draxlerovo sedlo.

S detmi sme boli hore ked mali 10 resp. 12 rokov.

Snad len odporucim smer Strbske Pleso - Krivan - Strbske Pleso. Je to mensie prevysenie ako z 3 Studniciek a je fajn sa rozchodit po rovine kym zacne stupanie.

Rc1

lubo bude na tom cosi pravdy. ak dlhsi cas iba bikujem a nechodim po kopcoch peso tak na prvych turach po dlhsom case mavam problem pri vaznejsich zostupoch. jednoducho je citit ze niektore svalove partie nie su na takyto typ zataze zvyknute

Lubo

Peter, cyklisti mavaju problem v zostupe? Ehm?!

Vlado 2

... a nezabudnúť si pribaliť na rozdiel od MK, aj teplejšie oblečenie, a dostatok vody. ( určite zistiť predpoveď počasia na deň výstupu )

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov