Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Parťák na Kriváň

Diskusná téma Parťák na Kriváň

Čaute, zachytili ste tú súťaž so Sajfom o výstup na Kriváň? Mňa to zaujalo, lebo často neviem nájsť niekoho, kto by mi robil spoločnosť na túrach. Zapojili ste sa už niekto do tej súťaže, prípadne sa chystáte zapojiť? Uvažujem totiž, že sa prihlásim aj ja, len sa dosť bojím náročnosti tej túry. Ja som z Bratislavy, mám 27 a často chodievam do Malých Karpát. Obávam sa však, či Kriváň nebude na mňa príliš náročný a či vôbec mám všetko, čo je na takýto výlet potrebné. Ďakujem za prečítanie a ocením akúkoľvek radu :)

Lubo

Majka, pokial mas dobru kondicku (=aktivne zijes) a na turu si vyberies slnecny den bez hrozby burok a vyrazis zavcasu, nepotrebujes na turu nic zasadne odlisne od toho, co si bezne beries na celodenne (bezbufetove) tury v Malych Karpatoch. Mozno by si mohla skusit v Malych Karpatoch najprv absolvovat turu s podobnym prevysenim a casom. Tuto su parametre tury na Krivan v turistickej mape: 1375m / 20km / 8h
mapy.hiking.sk/?katalog=59

Napriklad Solosnica - Vapenna - Solosnicka dolina - Velky Petrklin - Panske uhliska - Vysoka - Kuchyna ma parametre 1583 m / 25 km / 8:50.

Ak toto v Malych Karpatoch absolvujes v pohode, si kondicne bezproblemovou adeptkou na turu na Krivan.

Gustoh

Majka,ak chces mozes sa ku mne pridat v sobotu a otestovat sa.Planujem turu z Turie na Mincol v Malej Fatre.Asi 20 km,prevysenie do 1000m.Odchadzam skoro rano z Trnavy.Na jeden den.Vecer naspat.

Medo1

Na Kriváň v tvojom veku to dáš kedykoľvek z Troch studničiek. Len je potrebné si vybrať dobré počasie a pohodlnú obuv. Už som tam stretol Poliaka v čiernych topánkach, nohaviciach a bielej košielke, asi si myslel, že ide do kostola :-) Problém budeš mať až večer a na druhý deň :-D
Takže ako ti radia-rozchodiť, rozchodiť, rozchodiť sa predtým :-)

Peter61

... a "rozchodit" na dlsich stupaniach. Ak nie su poruke, tak aspon do tych mensich vymakat naplno.

Pravidelne sa stretavam s tym, ze ludia, ktori davaju taketo vlnite profily napr. 1300 m, maju problem 1000m hore/100m dole. Vid Lubov profil 8:41. Cyklisti zasa mavaju problen v zostupe.

Vlado 2

... a nezabudnúť si pribaliť na rozdiel od MK, aj teplejšie oblečenie, a dostatok vody. ( určite zistiť predpoveď počasia na deň výstupu )

Lubo

Peter, cyklisti mavaju problem v zostupe? Ehm?!

Rc1

lubo bude na tom cosi pravdy. ak dlhsi cas iba bikujem a nechodim po kopcoch peso tak na prvych turach po dlhsom case mavam problem pri vaznejsich zostupoch. jednoducho je citit ze niektore svalove partie nie su na takyto typ zataze zvyknute

Vrana

Ake testovanie sa? Mlada, zdrava zena to vyslape v pohode. Dokazom su stovky ludi denne na vrchole v top sezone.

My sme boli Krivan v ramci team buildingu a z asi 20 clennej skupiny nevysli dvaja. Mlada kocka si najskor myslela, ze si robime srandu ked sme jej ukazali kam ideme. Potom ked zistila ze naozaj, tak to otocila. Chybala jej motivacia. Kolega so znacnou nadvahou dosiel na Draxlerovo sedlo.

S detmi sme boli hore ked mali 10 resp. 12 rokov.

Snad len odporucim smer Strbske Pleso - Krivan - Strbske Pleso. Je to mensie prevysenie ako z 3 Studniciek a je fajn sa rozchodit po rovine kym zacne stupanie.

Ppll

Nepovedala odkial, mozno chce vyst od temnych smrecim alebo koprovej doliny hlada takeho partaka + trochu adrenalinu

Lubo

rc1: Aha, tak to bolo myslene, ze cyklista ked turistikuje. Uz chapem...

Velvet

to vrana: len aby si ju nepomyli s tým "Draxlerovým sedlom" a aby ho počas túry nehľadala. Opravím to "Daxnerovo sedlo".

Adina

Vždy, keď som išla okolo Kriváňa, túžila som naň vyliezť. Akosi som nestíhala, aj parťák chýbal. Po päťdesiatke som si povedala...no dobre, šak nevadí, nemusím. Keď som si našla príma parťáka na hory a ten v mojich 52 rokoch zaotázkoval...čo tak na Kriváň, zľakla som sa, že to už ja nedám. Len tak som odvrkla dúfajúc, že to neprejde...keď, tak východ na Kriváni, nemienim sa škvariť pri výstupe na skalách. Parťák sa s radosťou môjho návrhu chytil. Pridali sa ďalší dvaja. Bol z toho nádherný nočný výstup. Jedna z mojich najkrajších túričiek. Majka neboj, zvládneš to. Podľa toho, čo píšeš, nejakú kondičku máš. A nakoniec, vždy sa môžeš vrátiť, keď sa na to nebudeš cítiť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum