Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vetrová skala, Starý Koňuš a Hôrka z Beňatiny

Miroslav Svitek

Martin, aj ja píšem v článku, že som sa musel telefonicky ohlásiť na veliteľstve úseku, do ktorého som na nasledujúci deň chcel ísť. Že sa nesmieš priblížiť na 5 km k hranici bez ohlásenia je blbosť. To by ľudia čo tam žijú museli volať všetci a denno denne, veď hranica s Ukrajinou vedie dole na dohľad, ba až obcami. Inak Ťa obdivujem, kde všade sa sám vyberieš autom. Práve včera sme sa o Tebe a Rakúsku bavili cestou domov z NTS. Rád som si pripomenul krásne časy túlania sa hranicou. Zhodou okolností minulý týždeň ma oslovil jeden chlapík zase ohľadne vojenského bunkra nad Strelenkou. Človek siahne po príslušnom Cancáku z daného roku a poradí. Holt ale keď Ti odíde harddisk, po čom siahneš?

Ján Serbák

My sme išli pred piatimi rokmi s 30-člennou skupinou turistov 3 km po hranici cez Popriečny a Vetrovú skalu, pod novým krížom na ukrajinskej strane sme sa fotili a nestretli sme žiadneho pohraničiara. serbak.blog.sme.sk/…/Tura-po-…

Knor

Ano, par rokov dozadu to tam vypadalo inac. Ved aj ja som v roku 2011 stanoval nedaleko trojhranicneho bodu pri Tise a rano stacilo pohraniciarom otrcit obcianku. Teraz sa to vsak zmenilo a co ma turista robit, to na stranke MV nevisi.

Inak, vlani som bol ubyovany v Inovciach (dedina lezi necele 2 km od hranice). V noci boli pohraniciarske auta rozostavene pozdlz cesty a svietili do tmy reflektormi. Pohraniciari su proste teraz akcnejsi. V dedine ma kontrolovali uz ked som sa peso vybral k drevenemu kostoliku.

Private

Len taka poznamka "od boku": nikdy by ma pri vybere horskeho ciela nenapadlo sledovat jeho dominanciu :-)

Rastislavko

Dobrý deň. Chceli by sme túto Vašu trasu absolvovať na horských bicykloch. Aký je Váš názor?

Peter Šufliarsky

Bol som tam na jeseň 2016. Chcel som ísť z Beňatiny, ale keď som sa bol ohlásiť na hraničnej polícii v Podhorodi, tak mi policajt poradil trasu z Koňuša. Išiel som “dolinou Syrového potoka”. Je tam spevnená cesta, na ktorú nadväzujú zvážnice až na hraničný hrebeň. Vyšiel som pri sedielku medzi Popriečnym rchom a Vetrovou skalou medzi hraničnými kameňmi 204 a 205 Dá sa to na “bajku”, ale posledný úsek cca 400m je dosť strmý možno by ste potlačili...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum