Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stanování v Nízkých Fatrách

Diskusná téma Stanování v Nízkých Fatrách

Zdravím vás, chtěl bych se zeptat jak je to se stanováním v Nízkých Fatrách. Zda je možnost jen na vyhrazených místech nebo se dá i volně. Samozřejmě bez otevřeného ohně max. stan možná ani to ne. Jen spacák a širé neb.

Peter61

@ jiku:
klidek, prokrastinujeme a bavime sa navzajom, kym Stepan upresni, kam chce ist stanovat.
Situacia je rozna podla NP daneho NP ( pokial vobec chce ist do NP).

Jiku2

a proc to sem ohledne tech medvedu nekteri pisete? na to byl dotaz nebo je to jen neuprimne bu bu? bud napiste, ze se to nesmi s jasnym odkazem na vyhlasku s pripadnymi postihy a nebo mu doporucte at se chova slusne, nedela bordel a spi kde chce. mimo NP a rezervace bych to vubec neresil. a zakon o lesoch? :) muze nekdo brat vazne takovyto zakon, vydany instituci, ktera zaroven umoznuje rozsahle drancovani lesu i v narodnich parcich? :) no, ja jako "prespolni" bych minimalne mel.

MisoB

Pokiaľ by sa jednalo o Lúčanskú Malú Fatru, kde nie je ani len CHKO, tak je situácia voľnejšia. Akurát Zákon o lesoch zakazuje táboriť na lesných pozemkoch...

Zdenči

V sobotu si chalaniská rozložili stan meter od vstupu do chaty na Grúni :-) Chatár im to hneď vysvetlil

PaliT

Ak si hlučný a neporiadny turista, čo nerešpektuje prírodu, zanecháva bordel, tak pripomínam, že to je mimo vyhradených miest prísne zakázané, radšej sem ani nechoď, napadne ťa medveď ako vtedy na Táľoch.

Ale niečo mi vraví, že by si mohol byť tichý a pozorný turista milujúci prírodu, ktorý po sebe nezanechá smietku, v takom prípade by som možno prižmúril oko. Toto je určite vecou svedomia každého človeka a ako sa raz vyjadril jeden nemenovaný šéf nemenovaného národného parku - v ústraní bivakujúci slušný turista je to posledné, čo mu trhá žily... Starí Slovania by možno povedali: "Don't ask, don't tell."

Possum

O ano, to si pamatam. Tusim minuly rok to bolo?

Poviem Ti, nerad by som z bivaku naboso v trenkach utekal pred medvedom...

))))))

+Iko+

:-) a potom príde macko Brum a banda sa rozuteká po kosodrevine s plnými gaťami... ako partia chalanov pod Klinom :)

Possum

Nech uz si myslel ktorekolvek pohorie, vsade plati povolenie stanovania iba na vyhradenych miestach (zvacsa pri chatach).

V praxi vela nezodpovednych ludi vecer po zotmeni roztiahne bivak, skoro rano ho spakuje a nikoho este nezastrelili.

Gustoh

Nizke Fatry na Slovensku neexistuju.Bud si myslel Nizke Tatry alebo Malu Fatru?Zeby Velku Fatru?Skus sa opravit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma