Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kurtyka na Malý Mlynár

Diskusná téma K článku: Kurtyka na Malý Mlynár

Keď som nedávno písal príbeh o mojom prvom lezení v Tatrách, bola to skôr úsmevná spomienka na šokujúce zážitky zmäteného zelenáča. Už počas písania som však nalistoval v mojom denníku záznam z roku 1987, aby som sa podelil o tom, ako som si splnil jeden veľký horolezecký sen. Strávil som vtedy dva týždne na brigáde v Bielovodskej doline. Ako vysokoškolák som objavil možnosť odkrútiť si tzv. “letnú aktivitu” úpravami turistického chodníka pri Kačacích plesách a Litvorovej doline. Ak kráčate do Prielomu alebo na Poľský hrebeň, som si úplne istý, že dodnes stúpate na schody a “dlažbu”, ktorú sme tam vtedy položili vlastnými rukami.

PaliT

V článku spomínam Prílohu Previsnutej revue a bol som požiadaný, či by som sa o tento "poklad" nepodelil. Po dvoch hodinkách skenovania som vyrobil PDF dokument, kde nájdete 300dpi sken celej brožúrky. Treba dodať, že v knižke sú mojou rukou dokreslené schémy výstupov, ktoré sa mi podarilo získať ašte v 80. rokoch.
Stiahnite si to tu: dropbox.com/…/Previsnutá Revu…

Pozor, 133MB...

PaliT

Ďakujem, potešilo...

Ako som už predtým písal, Bielovodská na mňa zafungovala ako magnet a minulý týždeň počas pobytu na Liptove sme si odbehli do Tatier.

Pridávam pár fotiek, prvý dych berúci pohľad je od horárne. Keď som sa pozeral do steny Malého Mlynára, až mi nešlo celkom do hlavy, čo som tam zažil, už aj šarpanie sa pod stenu mi dnes pripadá vcelku dobrodružná záležitosť. Útes Bielovodskej veže s divadlom oblakov a potom výhľad pred horolezeckým táboriskom do Kačacej doliny, bolo to super. Tých výprav do Tatier bude určite onedlho viac.

Cvoci

Na články od Pavola se prostě těšíme a nezklamou!

PaliT

Musím povedať, že spomienky mnou počas písania článku doslova lomcovali a odvtedy zvažujem, že by som si urobil výpravu do Tatier a prešiel si po dlhých rokoch Bielovodskú dolinu. Aj preto som s takým záujmom čítal nedávny článok o túre cez Kopské sedlo, aj tam by som sa rád pozrel.

Vrana

az ma prsty zacali svrbiet :)

pekne Pali

MatoSS

paradny clanok...snad sa aj mne tento rok uz podari do steny Mlynara pozriet:)

Peter61
diky, -)
na vysvetlenie pre tych s vyssim r.c.:
v casoch budovania rozvinutej soc.spolocnosti boli unifikovanou sucastou vyzbroje aj Prim Sport na lavinovej snure ( cca 2 mm repka). Tykalo sa to najma slabingerov, co neliezli tatranske VI.
PaliT

@P61: Pripomenul si mi, že niekde v dome by ešte mali byť. Tak som ti teraz ráno urobil fotku:

Peter61

Dobreeeeeeee!

Palit a na tom Hradku: to ako si si dovolil mat hodinky na ruke a nie na lavinovke na krku ? To boli sovietske ? -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma