Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sto kilometrov cez Muránsku planinu - 1. časť

Diskusná téma K článku: Sto kilometrov cez Muránsku planinu - 1. časť

Na naše pomery prekvapivo dobrá predpoveď počasia nás prinútila pribaliť opaľovací krém 50-ku. Zvolená lokalita spolu s termínom zaručovala ľudoprázdne chodníky, čo máme asi najradšej. Plán bol jasný - Veporské vrchy, Muránska planina a Stolické vrchy. Za 4 dni stihnúť čo najviac, ale nevypustiť pri tom dušu, čo sa nám čiastočne podarilo (časť, že stihnúť čo najviac).

PaliT

Ideme sa pozrieť aj my, už čoskoro... :)

Daulagiri

Skvelý článok s mojich najobľúbenejších rudohorských končín, ktoré mám prechodené krížom krážom, tak si to viem veľmi dobre predstaviť. Pár postrehov:
a) Keď som naposledy začínal v s. Tlstý javor tiež mi bus zastal až kus ďalej po mojej výzve. Šoféri tam zdá sa často na turistov zabúdajú :-)
b) Na Klen. Vepre som bol 2-krát v zime s veľkou partiou, s blúdením sme problém nemali, ale šli sme od Chlipavice. Tú železnú tabuľku si tam pamätám.
c) Chybička: v 1 deň, 3 časť, v prvom riadku má byť: plánovanÚ zachádzku...
d) Na Skalnej bráne som tiež to okno našiel až pri druhej návšteve, nieje označené, treba počúvať intuíciu. A výhľad z brány je v článku popísaný zle, nevidieť Stolicu a spol. Ten opis z článku pasuje na skalu pod Kľakom smer Studňa. Bolo by dobré to opraviť.

Niektoré miesta už nie sú čo bývali, ale končiny sú to stále krásne, opustené. Zaspomínal som si. Inak ste vychytali fakt skvelé počasie, fotky sú super a video sa mi tiež veľmi páči. Ozaj parádne putovanie.

Pencurák

Gusto,keď si dobre pamätám,tak na smerovníku pri odbočke z chodníka je smerovka ,,Skalná brána 10 min",ale v reále je to od smerovníka ledva 5 minút a je to vyznačené žltou. Celkom hore sme neboli,len pri Skalnej bráne.

Gusto

pencurák

áno, to je Skalná brána. Nešiel si až hore? Až tam vidno, že je celkom veľká a že z druhej strany je poriadne strmý svah.
Takže žltá vedie až k bráne? A dole pri odbočke z chodníka Kľaková - Stožky je už napísané , že smer Skalná brána, aj smer Vyhliadka na skalnej bráne?

Vrana

2 MisoB: v hiking mape je to OK. Problem je v znaceni v terene, kde chyba jedna sipka.

Pencurák

Gusto,dostal som sa na toto miesto,odkiaľ som fotil tento záber.

MisoB

Mohol by niekto poslať spoľahlivý záznam inkriminovanej trasy zostupu z K. Vepra? Zdá sa, že na hiking mape to nemáme presné.

TomXX

Do článku bolo pridané aj video (zo 4 dní), tak si pozrite aj vy, čo ste už prečítali :)

Muska

tomXX - dík to je presnejšie, inak takto je to už pekných pár rokov no zatiaľ to nikto nepreznačil.

Vrana

ano to sedi, prave vychodenost chodnika zvadza pokracovat rovno

a kym sa turista spamata, ze nema znacku a pokracuje dalej vo viere, ze snad ide dobre, tak sa ocitne na tej zvaznici. Pri navrate sme si vsimli aj cedulku so sipkou Vepor".

TomXX

Gusto: vyhliadka bola vyznačená, o tej som písal ja, ale o portáli sme nevedeli.
Prikladám časť tracklogu kde sme poblúdili my :)

Gusto

pencurák

pre úplné upresnenie - dostal si sa na vyhliadku Skalná brána, či priamo k portálu brány? lebo chodník na vyhliadku bol vyznačený aj predtým

Muska

Tam blúdi fakt každý, kto tam už aspoň raz nezablúdil :) Je to približne tu: mapy.hiking.sk/?x=19.77187…
Ten chodník vedie cez grúň Záruby na Kýčeru používajú ho miestni ako jednu z výstupových trás na Klen. Vepor. Na mieste odbočky z červenej bola kedysi plechová šípka informujúca o smere "falošnej" trasy, no zostal po nej len čierny fľak od farby na smreku.
Čiže ak si pri zostupe z Klenovského Vepra všimnete smrek s čiernym fľakom (akoby premaľovanou - zrušenou turist. značkou), tak vedzte že treba bočiť strmo doprava. :)

Pencurák

Jarob a Gusto: pred mesiacom som robil dvojdňovku cez Muránsku planinu a ku Skalnej bráne bol už chodník vyznačený žltou značkou,bez problémov sme sa tam dostali,ale je pravda,že to je veľmi strmé.
Mišo: pred štyrmi rokmi sme pri zostupe z Klenovského Vepra zakufrovali presne tak ako píšeš,a potom sme sa trepali späť dohora tou strminou.Na tom mieste asi zablúdi každý.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma