Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Panská hoľa a Doštianka z Liptovskej Tepličky

Diskusná téma K článku: Panská hoľa a Doštianka z Liptovskej Tepličky

Pri našej túre na Kozí kameň ma na podhorí Nízkych Tatier upútal dlhý lúčnatý chrbát nad dedinkou obklopenou kopcovitou krajinou. Svojou polohou a charakterom sľuboval zaujímavé výhľady hlavne na Tatry. Zároveň sa nezdal veľmi náročný na kondíciu, a preto som ho v mysli zaradil do priečinku "Preveriť". Po štúdiu mapy sa zistilo, že dedinka učupená v predhorí Nízkych Tatier je Liptovská Teplička a hlavne, že z nej vedie značka po celom chrbte až na jeho najvyšší bod, ktorý sa volá Panská hoľa. Keďže trasa výstupu má niekoľko možností, rozhodol som sa miesto najprv obzrieť sólo a až potom ísť s celou rodinou na isto.

Daulagiri

Toto je krásny hrebienok, mám osobnú skúsenosť. A určite som tam nebol naposledy. Parádne počásko a parádne fotky.

Ja?No!

Hore dolinkou a dole po lúkach je aj fajná bežkárska túra.

PaliT

Fotky sú v tomto článku ako reklama na slovenskú prírodu. Fakt inšpiratívne.

A Boro mi pripomenul slávnu konverzáciu poľských a slovenských horolezcov v Tatrách: "Panowie do ściany, do ściany?" "Ale nie, to sme len takí spotení..."

Mirino

Boro, ty máš také asociačné klince...

Boro

Ďakujemn za pripomenutie jednej mjoej velmi dávno bývalej priateľky, ktorá sa veľmi rada bujaro smiala a pri tom smiechu bohužial občas neudržala moč. A tak sme jej hovorili "Doštianka".

TomXX

Díky za inšpiráciu a krásne fotky!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma