Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod turistických magistrál na Slovensku 1.

Diskusná téma K článku: Prechod turistických magistrál na Slovensku 1.

Občas padne otázka - kam sa vyberieme na nasledujúcu túru? Iste mi dáte za pravdu, že ak ste prešli vašu obľúbenú túru v lete, v zime, pešo či na lyžiach, v jednom alebo druhom smere hoci desaťkrát, zakaždým človek zažije niečo iné a zakaždým nájde niečo pekné. Niekedy však zatúžime spoznať nové zákutia prírody. Ak si nevieme vybrať kam ísť, je fajn byť vedený nejakou myšlienkou, ktorá dáva smer našim najbližším krokom, aby sme nemuseli dlho premýšľať. Takéto vodidlo som našiel iba niekoľko centimetrov od miesta, kam sa práve pozeráte.

Pekm

Dik, dal by som si asi skor to Fackovske - Zazriva - to by mohlo byt fajn. Max takych 5 dni s rezervou. Som myslel, ze kazde taketo vacsie resp. dlhsie pohorie ma vlastnu cestu ktoru nazyvaju magistralou. Dik za informacie a asi by som to chcel dat od toho fackovskeho az po zazrivu. Teda ak zasa dostanem dovolenku :-D

Vrana

hrebenovka Malej Fatry (Fackovske sedlo - Zazriva), dlzkou a narocnostou lahko tromfne ine magistraly. A ze sa nevola magistrala snad nevadi :)

Mirino

A červená Strečno - Kľak by nepomohla?

Peter61

ad 17:36 pekm
Zázrivá - Strečno po cervenej sa nerata ?

Pekm

Ahojte, mam len otazku, nikde som nenasiel magistralu Malej Fatry. Taka nie je?

Peter61
vrana -)
Nepalci sice "pocitaju" tyzden dajak od nedele (sobota je volna), ale je to furt 7, nejvíc 8 dnů.

a okrem toho, populacia zijuca o 5:45 hodiny neskor sa stazuje, ze na Thorong La sa blbo dycha.

Vrana

2 Peter: 250/9 je cca 28 km denne. To sa da nie? :-)

V juny sme robili Rudnu magistralu s predlzenim do Roznavy. Za 8 dni 283 km, neratam bludenie a zachadzky (jedlo, voda, vyhliadky) a bolo to celkom na pohodu.

Peter61

vrana :-)
aj taky Annapurna trek (domaci) davaju za tyzden

Pekm

vrana - ani si nevies predstavit co som pocuval v praci za 3 tyzdne dovolenky. Keby som chcel 4 musel by som zmenit pracu :-)
converse86 a pencurak - dik za info, velmi ste mi pomohli. Ten pristresok vyzera fajn ale pri mojej vahe sa bojim, ze im tam po jednej noci zostane len drevo na zimne kurenie :-) A s casovou rezervou sme pocitali aj na SNP-cke tento rok a bolo dost usekov hlavne na vychode kde sme pobludili.

Vrana

inspirativny clanok

Podla mna si kazda magistrala zasluzi aby sa turista aspon pokusil prejst ju na jeden zatah a nekuskoval ju do viac etap (rokov). Problem moze byt snad len SNP-cka. Nie kazdy ma moznost si spravit 4 tyzdne volno, hoci raz za zivot sa da aj to, ci?

Ostatne s dlzkou do 250 km su zvladnutelne za tyzden + vikend.

Pencurák

SNP-čkarom dávam do pozornosti aj lacné ubytko v obci Medvedie (10 km od Dukly priamo na trase SNP-čky),kde je turistická ubytovňa Čertež ešte z čias socializmu,8€ za noc,ale funguje len cez leto,kontakt 0905 341115. V Bardejove zasa Ubytovňa(internát) Hotelovej akadémie;Pod Vinbargom 3,recepcia 054 4723830,cena 9,50 € za noc. Obe ubytovania som využil počas SNP-čky.

Converse86

pekm: ciganska osada a aj cely Zborov sa da obist tak, ze pojdes cez hrad Zborov (niektori tam aj prespali) - skratka si to skratis po zltej.
My sme pri putovani vsak sli po cervenej rovno cez osadu a dalo sa, rozhodne to nebolo az take zle, len viacero oci na teba pozera :). Inak v Zborove sa da prespat aj v penzione Jana (v centre na znacke, nie tak draho).

Pencurák

pekm : v sobotu som dokončil SNP-čku na Duklu a tiež som spal v Andrejovej,ale v prístrešku,ktorý je asi 500 m nad dedinou pri hlavnej ceste,priamo na červenej značke.Je tam aj prameň pitnej vody,ale v daždi by tam asi bol problém prenocovať.V Zborove sa cez cigánsku osadu nemusíš obávať,sú zvyknutí,že tadiaľ chodí mnoho turistov,ešte nám aj poradili kadiaľ ísť.Ale značenie nad Zborovom a hlavne medzi Andrejovou a Kurimkou je dosť biedne,treba počítať s časovou rezervou.

Pekm

Super clanok. Ked sme pri tom, buduci rok by som rad s kamaratom dokoncil SNP. Tento rok sme kvoli dovolenke dali "len" Kosice - Bratislava. Buduci rok ideme Dukla - Kosice a povodne bol plan prespat v Andrejovej. Ked tu pisete o tej pohostinnosti nemate niekto skusenosti s ubytovanim v tejto dedine? Ak nie, je dobry napad ist cez Zborov? Cital som tu fakt rozne nazory tak by sa hodili poznatky niekoho kto tade realne isiel.

Knor

U nas som toho uz presiel dost, takze mam tieto trasy viac-menej prejdene. No rad by som presiel cosi podobne u susedov v Rakusku. Je to vsak ina krajina, nepoznam ich zakony a neviem co mozem a co nemozem. Nema niekto chut opisat tu putovanie dialkovou trasou cez Niedere Tauern? Tam by som sa veru rad vybral.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov