Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod turistických magistrál na Slovensku 2.

Pekm

ok, dik takze to pokracuje po tej modrej...som si aj myslel, ze by to neskoncilo niekde na Mincole a nepokracovalo az od Presova. Dik za info

Pekm

Ahojte, mam otazku k ceste E3. Ak spravne rozumiem je jej vychodna cast spolocna s Vychodokarpatkou magistralou. Ta vsak podla oficialit co som nasiel konci na Mincole. E3 ale dalej pokracuje? Teda ide po modrej az sa napoji na SNP? Lebo som sa tesil, ze sme dali tuto cast po Mincol a mame za sebou nielen Vychodokarpatku ale aj vychodnu cast E3 ale dalej po modrej sme nesli. Cize este to nemame dokoncene? Vie to niekto oficialne? Lebo dostal som od znamych info, ze vsetko konci na Mincole ale zas od druhych, ze na Mincole konci iba Vychodokarpatska a ked som chcel E3 aspon po Cergov som mal pokracovat po modrej. Dik za odpovede ak niekto viete.

Samkoh

pekm: tak s tým úsekom Zimovci-súkupovci to je skvelá správa. Totiž smerom do Vrboviec minulý rok od Kadlečíkovcov si od tej značky na horizonte aspoň videl, kam sa snažíš dostať, ale od smerovníka pri Súkupovcoch si smerom do Vrboviec smer ani len netušil. Opačným smerom by som odporúčal za súkupovcami od tej kopy hnoja ísť označeným smerom priamo hore až na hrebienok, kde po ľavej strane bude v kroví na stĺpe elektrického vedenia značka(sprava bude úvoz), a následne za tým krovím treba odbočiť doľava a pokračovať po poľnej ceste a až ku výraznej osade skoro stále rovno. Po ceste bude na križovatke troch ciest veľmi zmätočné značenie, ale treba ísť rovno.

Pekm

@Samkoh - usek je uz znaceny celkom ok akurat problem bol pri asfaltke teda od Sukupovcov. Tam je znacka a pokyn len na betonovom ohradeni kopy hnoja a hovori, ze treba ist priamo cez luku. Tam sme zabludili a 2 km sa prehnali ale boli tam chaty kde nam dobri ludia dali vodu tak aspon to malo zmysel :-) Celkovo ten usek je bez GPS tazko prechodny a lahko sa tam clovek strati.

Samkoh

Jaro.q: a úsek zimovci- sukupovci už doznacili? Tam som minulý rok zizal, že v smere do SE by som asi netrafil a smerom do vrboviec ma brzdila zľava ohrada.

Pekm

@phalike - da sa to prejst cele na bicykli akurat problemom su asi dva useky cez pole ktore bolo take celkom hrbolate tam bude asi potrebne tlacit. Je to pred Sobotistom medzi Sukupovci a Lipova-Kadlecikovci. Tam si treba dat pozor aj na znacenie. A potom tak ako ukazuje mapa pri tej tazbe piesku (pred znackou Pri cervenom krizi) to treba obehnut. Inak pohoda aj na biku.

@Lubo - piesocnaty podklad bol vacsinou nie moc hlboky, dalo by sa prejst na biku. Ale boli useky kedy by sa kolesa zaborili. Ale nebolo ich vela. A urcite to odporucam prejst, akurat ten posledny den dat tych cca 45 km je celkom zataz na nohy.

Lubo

Pekm, presne takto to mam v plane teraz niekedy absolvovat.
Phalike, vo vojenskych lesoch by som asi mal trochu obavu z piesocneho podkladu. Ked sa vratim, dam vediet. Btw, nechces sa pridat turisticky?

Phalike

@pekm: Da sa prejst Zahoracka magistrala komplet na bicykli? Podla map vyzera ze by to malo byt v pohode, tak len ci nahodou nie su po trase nejake miesta ktore su vyslovene nevhodne na prejazd. Vopred vdaka.

Pekm

Lubo prvy den sme boli len tak pod sirakom na Troch kamenoch na hranici - velmi pekne prostredie a da sa v pripade zleho pocasia schovat v altanku alebo takom zakrytom grile. Tusim je aj na mape vyznaceny. Druhu noc sme si dopriali ubytovanie a sprchu v Senici a treti den sme uz isli vecer na vlak a spali doma. Inak moc altankov alebo pouzitelnych pristreskov po ceste nebolo. Na zaciatku tusim dva okrem toho na Troch kamenoch a potom nic az na kryte zastavky v dedinach.

Pekm

Tak Zahoracka magistrala pokorena. Nakoniec sa v zime nepodarilo tak aspon takto v polke aprila som sa poriadne spalil. Prekvapilo ma, ze od hranice (od Sance) v podstate nie je vacsi usek lesom (mozno len od Sajdikovych po Bilkove Humence a mala cast zo studienky do Zavodu) ale stale iba asfaltka, polna cesta bez tiena pripadne popri lese bez tiena. V kazdom pripade zaujimavy povrch tie piesky a zaroven velmi pekne borovicove stromy. Dali sme to za tri dni a odporucam. Co sa tyka toho ohradeneho miesta je tam tazba piesku ale ked sme prechadzali my nikto tam nebol tak sme len presli dole - hore ponad tazobny pas a pokracovali v ceste.
PS - v mape je v Bilkovych Humenciach znacena krcma ale vraj podla domacich skrachovala tak od Senice je najblizsie pivo az v Laksarskej Novej Vsi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov