Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod turistických magistrál na Slovensku 4.

Diskusná téma K článku: Prechod turistických magistrál na Slovensku 4.

Pôvodne som si myslel, že Tatranská magistrála vedie z Podbanského do Kopského sedla. S Monikou sme dávnejšie trasu prešli za jeden deň, skončili sme na Chate Plesnivec v Belianskych Tatrách. Hiking.sk však uvádza trasu z Jaloveckej doliny do Ždiaru, čo je o kúsok viac. Celú trasu magistrály sme prešli začiatkom tohto leta s väčšou partiou veselých a odhodlaných turistov s nocľahmi v Podbanskom, na Popradskom plese a na Zamkovského chate. Niektorí si cestou ešte stihli odskočiť na Kriváň.

Baranček

veru tak pokiaľ fotím a kochám sa z 8 hodinovej túry je vždy 11 hodinová a skoro vždy nestíham naplánované spoje

Vrana

Dost zavisi od toho ako ides na turu nastaveny.

Ci si to das ako pohodovu prechadzku s kochanim sa, posedavanim na vrchole, alebo ako sviznu turistiku. Teda nalahko, bez zastavok, bez fotenia, ... Potom sa da bez problemov stiahnut z oficialnych casov 1/3.

Vankus

Ano, moja vykonnost je hlboko pod trenovanymi sportovcami, som len bezny turista, to samozrejme uznavam. Pre mna presne platia orientacne casy na smerovnikoch, zvycajne ich mam dokonca o cosi lepsie - asi o 10-20 percent.
Len je mi divne, ze ked totiz isli rovnaku trasu druhykrat, medzi Podbanskym a Zdiarom mali dva noclahy. A predtym to urobili na jeden sup ?
V tom pripade by ma zaujimalo, o kolkej rano vystartovali a kedy prisli do ciela. Pretoze to uz potom nepovazujem za turistiku, rovnako ani ten beh na Donovaly.

Black maple

Vankus označiť niekoho za klamára sa my zdá silné. Neviem na základe čo ho si dospel k tomuto názoru, asi podľa svojej výkonnosti. Existuje beh Nonstop hrebeňom Nízkych Tatier je to z Trangošky cez Štefáničku na Donovali 48 km 2600 m prevýšenie. Keby som sa moc usiloval, tak by som to predpokladám prešiel za deväť hodín a myslím si, že by som predbehol 90% ľudí, ale najlepší to zabehnú pod štyri a pol hodiny (rekord je tuším dokonca tuším tesne pod štyri). Pre mňa nepochopiteľný čas, ale nikoho neobviňujem, že klame.
Trochu z iného súdka. Magistrálu som považoval za vcelku nudnú záležitosť, ale takto nonstop to nevyzerá na zlý nápad. Občerstvovacích staníc dostatok, únikových ciest taktiež, takže by sa to dalo dať úplne naľahko. Jediný problém je logistika dopravy. Na jar či na jeseň cez pracovný deň by to mohlo stáť za to.

TomXX

V prvej časti seriálu na úvod autor písal: "Pri prechode ďalších magistrál sme zmenili štýl. Väčšinou sme išli naľahko, vibramy sme vymenili za walkingovú ľahšiu obuv, pridali paličky a s malým batôžkom sa denné túry pohybovali medzi 30 - 60 km."

Lubo

Vankus, pre dobre trenovaneho jedinca za dobrych podmienok to je realizovatelne.

Napriklad take preteky Tatranska Selma ultra (trasa Tri Studnicky - Zdiar) ma limit 11 hodin a tento rok to v jeho ramci zvladlo 150 ludi. Najlepsi za 5h45m.

Sona

Tak nepozname autora, co je v jeho moznostiach. Napriklad v roku 2013 zvladla vitazna dvojica na Nizkotatranskej stihacke trasu za 13h 37 min a nizkotatranskay hreben sa neda oznacit za rovnu cestu.

Knor

Preco Ta to trapi? Mozno sa pomylil, respektive povodne napisal inu vetu a pri editovani si nevsimol co z nej ostalo. Tak ci tak, v Tatrach je malo menej atraktivnych tras, takze ak ju clovek chce prejst, dobre je svihnut si :-) .

Vankus

Sona ano, prebehnu, ale po rovnej ceste. Uvedena trasa ma nielen dlzku skoro 60 km, ale aj prevysenie 3200 metrov. Ja tomu jednoducho neverim.

Sona

Su ludia, co prejdu/prebehnu za den aj 100km.

Vankus

Z Podbanského na chatu Plesnivec za jeden deň ? 58 kilometrov ? Som tu jediný, kto si myslí, že klameš ?

Vrana

clanky su vyborne, urcite sa k nim vratim ked budem planovat nieco dlhsie buducu jar-leto

Jurogel

Tento článok som venoval Slovensku, ale samozrejme, lákajú ma aj túry v zahraničí, mám ich už zopár za sebou. Mám rád odľahlejšie oblasti s malým kontaktom s civilizáciou a o to lepším kontakom s prírodou. Plánov v šuflíku mám viac ako času na ich realizáciu, takže knor prepáč do Niedere Tauernn mi to nevyjde.
Tiež chcem poďakovať všetkým ktorí si článok prečítali a za príspevky do diskusie.

PaliT

Každopádne, celý tento seriál dáva veľa dôvodov na zamyslenie. Klobúk dolu a vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma