Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Karavanky - okná Uschowy, Govca a Kupitzklamm

Diskusná téma K článku: Karavanky - okná Uschowy, Govca a Kupitzklamm

Páčia sa mi skalné okná. Diery v skale, cez ktoré sa môžete pozrieť na druhú stranu hory. Obyčajne sú izolované, no nájdu sa miesta, kde ich je pokope viac. Na východnom okraji Karavaniek sú na jednom mieste hneď tri. Také čosi som si nemohol nechať ujsť. Prechádzku som si predĺžil na horu Govca v Slovinsku, pozrel som si jaskyňu, v ktorej sa našli pozostatky po kromaňoncoch, a na záver som prešiel tiesňavu Kupitzklamm.

Jantaara

Ja som zaťažená na Slovinsko, takže radšej to asi absolvujem z ich strany.

Knor

Pekny okruh hrebenom Koschuty je z Koschutahausu v Rakusku. Velmi prijemna chata, parkoval som hned pri nej (za cestu sa plati poplatok az na chate). Len tam su 2 feraty, pricom ta na Larchenturm je celmom vyzivna. Z Koschutnikturmu je to uz menej narocne.
Na Hochstuhl vedie od S ferata, no moc sa mi nepacila (siel som ju pred par rokmi). Teraz som nesiel nou, ale hrebenom do sedla Barensattel SZ od Hochstuhlu. Chodnicek som musel hladat rozhrnanim kosodreviny, neskutocna divocina. Ale istenie tam je, nestrhli ho.
Spanie na Hochstuhle ma to caro, ze rano clovek vidi nadherne nasvietene Julska Alpy (ked si privstane). Super pohlad.

Jantaara

My sme boli v máji kvôli narcisom na Golici, to bola chata ešte zavretá. Ale musí to byť paráda spať tam hore. Ferraty z rakúskej strany ma tu vôbec nelákajú, keď vidím ten rozpadajúci kameň. Ešte chceme ísť hrebeň Košuty.

Knor

Jana, na Stole som bol den pred touto prechadzkou a spal som (tak ako pred rokmi) priamo hore na chate. Bol som na Bielschitzi a siel som staru pohraniciarsku feratu, ktora zarasta kosodrevinou. Poriadna divocina.

Jantaara

Pekné. Aj my sme boli tohto roku v Karavankách, ale na Golici a Stole.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma