Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Značenie "vlastnej" trasy

Diskusná téma Značenie "vlastnej" trasy

Ahojte, s priateľkinou rodinou sa každé leto stretávame na ich chalupe v dedinke Dolná Ves (pri Kremnici), odkiaľ chodíme všetci na Ďurovu skalu, ktorá sa nachádza nad dedinou. Vedie tam chodník, no pomaličky zarastá a preto padol návrh tam označkovať cestu a trošku to prečistiť. Je niečo takéto povolené / treba to niekam nahlásiť? Ako to spraviť čo najlepšie? Môže sa za týmto účelom použiť značka miestneho značenia?

MisoB

Marcel to asi zhrnul komplexne. Možno nejaký detail doplní ešte niekto z čitateľov - značkárov KST.
Pozerám, že Ďurova skala mapy.hiking.sk/?x=18.92541… nie je súčasťou žiadneho chráneneého územia. Treba to pre vás značkovať, nestačí prečistiť?

Marcel.c
  1. Získať súhlas príslušného úradu (úradov) životného prostredia dotknutých okresov
  2. Získať súhlas všetkých obcí, cez ktorých katastrálne územie má trasa viesť
  3. Získať súhlas nadpolovičnej väčšiny vlastníkov pozemkov, cez ktoré má trasa viesť
  4. Vyznačiť podľa normy STN 01 8025 trasu miestnym značením
PaliT

V prvom rade sa treba uistiť, že sa nejedná o chránené územie typu rezervácia a pod., resp. pozrieť sa aký štatút má to územie a prečítať si obmedzenia. (Predpokladám, že to nechcete ťahať napr. na Jastrabiu skalu alebo Kremnický štós).
Určite by som nepresekával vlastnú trasu, ak však ide o existujúci chodník, použiť tam miestnu značku (farebný trojuholník doplnený bielou farbou do štvorca) by nemuselo byť nič proti ničomu. Ale potom by sa zas patrilo aj na dlhé roky prevziať zodpovednosť za údržbu...
Najkorektnejšie riešenie by bolo vyhľadať najbližší klub KST a prebrať veci s miestnymi značkármi, tu by o tomto mohol najviac vedieť MišoB.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma