Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Úbočím Čerenovej z Liptovskej Anny

Diskusná téma K článku: Úbočím Čerenovej z Liptovskej Anny

Nenápadný chodníček v strminách Čerenovej patrí k tomu najlepšiemu, čo som kedy v našich horách prešiel. Nemyslite si, že je to nejaká veľká túra, skôr mi chodí hlavou výraz “drobnosti majstrov”. Nezabudnuteľné zážitky sú často výsledkom improvizácie. Pôvodne sme totiž z kempu pri Liptovskej Mare vyrazili na Sivý vrch, ale cesta cez Huty bola kvôli cyklistickým pretekom uzavretá a musel som premýšľať nad náhradným cieľom.

Duhan

Cez rúbanisko už je nová lesná cesta až do sedla Rovné. Chvíľami je pôvodný chodník pár metrov pod cestou, ale hlavne v začiatkoch (od Čereňovej skaly) už neexistuje.

Sona

Hej, bol to paradny vylet a ziadne dieta nespadlo zo skaly :)

Adushka

Taak, práve na Čerenovu skalu sme sa včera vytrepali s hiking bandou :) (Vďaka Chono za nápad). Muselo to vyzerať, ako keby tam vypustili autobus, hore vyšlo 13 dospelých, 6 fakt malých detí (plus jedno v mojom bruchu :D) a ktomu dva psy. Fajne bolo, skalu rozhodne ako výlet odporúčam, hoci to je strminka a človek sa aj zapotí, kým vyjde hore.

Knor

Konecne som sa dostal aj k clanku. Pekna prechadzka. Volakedy veelmi davno som po tej zelenej znacke siel, no vyhliadka bola tusim iba na Pravnaci.

Daulagiri

Veľmi pekný tip toto, túto časť Chočských vrchov poznám len z mapy a fotiek, bolo by načase to už zmeniť, vďaka za inšpiráciu Pali.

Knor

K-k-kde si mo-mo-mozem te-ten vy-vylep-pseny mo-model o-o-obje-dnat?

Boro

Súčasťou toho sofistikovaného modelu sú aj dve rolky toaletného papiera, hermetické spodky a tabletky proti koktaniu.

PaliT

Je to sofistikovanejšie. Klasická rolnička len cengá do blba, toto je model vybavený neodýmovým magnetom, ktorý srdce rolničky znehybní a ona stíchne.

Presne to som urobil aj včera, ako inak by som doprial Monike stretnutie s medveďom??? Skočil na cestu rovno pred nás kúštik od sedla Burda a vykračoval si k nám, až na zapískanie a tlesknutie radšej ušiel do lesa.

Takže vďaka sofistikovanejšiemu modelu je možné medveďa predsa len stretnúť.

MisoB

Také poľovnícke prte tiež obľubujem - občas takými vedú aj značené chodníky. "Zvukové zariadenie proti medveďom" je klasická rolnička alebo čosi sofistikovanejšie? :)

Boro

Paráda. To sa mi páči objavovať takéto nové trasy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov