Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hriňová – Látky – Sihla – Čierny Balog

Diskusná téma K článku: Hriňová – Látky – Sihla – Čierny Balog

Keď som sa začal v mladosti venovať turistike, nikdy som rovnakú trasu nešiel dvakrát. Teraz, keď na chrbte nosím viac než päť krížikov, sa opäť vraciam k svojim turistickým začiatkom. Znovu si prechádzam viaceré atraktívne trasy, ktoré som v minulosti absolvoval. Samozrejme sa ich snažím prejsť v inom ročnom období, ako som ich išiel. Jednou z takýchto túr je dvojdňový prechod po Sihlianskej planine z Hriňovej do Dobroča, časti Čierneho Balogu. Takže po dvadsiatich piatich rokoch znovu vyrážam a zároveň vás pozývam, prečítať si opis môjho putovania.

Ade.e

Tento clanok mi usiel, tak som si ho s chutou precital teraz a musim povedat, parada.

Trasu uz za tie roky mam prejdenu, ale v roku 2017, som bol len zaciaatocnik a mal som za sebou len usek od Huty cez Smolno, Vrchdobroc do Mytnej, no stacilo to, ze som si ten kraj zamiloval ako ty a ini tunajsi tulaci a niekolkokrat som neodolal volaniu sa tam vratit.

Toho roku sa to este nepodarilo, ale jesen ma tam ten najspravnejsi smrnc, tak tomu volaniu nebudem chciet odporovat.

Vdaka za clanok a super fotky.

Tono

No Martin, vyzera to tak, ze huby boli jedle :)

Vdaka vsetkym za zastavemia.

Knor

Nuz, aj takto sa da dozvediet, ci su nazbierane huby jedle. Ponuknem okoloiduceho turistu :-D .
Prave takyto charakter krajiny (luky s lesikmi a usadlostami) som vyhladaval, ked som chodieval na Ceskomoravsku vysocinu. Teraz som presedlal na ine hory, ale neskor sa do takychto kopcekov urcite vratim.

Daulagiri

Tradične parádny článoček, výber trasy aj fotky Tóno. Je to malebný kraj, niektoré lokality som už navštívil, do iných sa ešte len chystám a teším sa. Páčilo sa mi ako ťa všade hostili a vítali, priam s toho cítiť tú dobrosrdečnoť tamojších ľudí. Výborné.
A úvodná fotka je krááásna, reprezentatívna!

Svatopluk Štěpánek

Kysuca - som rád, že je osada tak pekne upravená, ja som ňou chodil ešte keď pustla. Cintorín na strmom svahu - podobný som videl aj v Havrilove, kde modra TZT odbáča na sedlo Pereš.

MarcelKE

Tak som navnadený, že to v septembri aj dám. Potešila ma zachovalá architektúra a prívetiví ľudia na lazoch. Musí to byť skvelý zážitok.

Dzakomoo

krásny kraj, krásne fotky a podľa Tvojho opisu tu dokonca žijú dobrí ľudia. ja to tu pochodené ešte nemám, ale hlave tá Kysuca sa mi veľmi páči, píšem si do zoznamu. mimochodom v minulosti veľa nechýbalo a práve tu som mal žiť, v Hriňovej som po škole vyhral konkurz, ale osud na poslednú chvíľu povedal, že to bude úplne ináč :)

PaliT

Takéto by si mi nemal robiť... Na Hriňovú - Biele vody som chodil pred 35 rokmi na čundre, toto bola/je fakt srdcová oblasť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov