Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Typ na batoh ? 35-40L

Diskusná téma Typ na batoh ? 35-40L

Zdravím Vás, potreboval by som nejaké odporúčania na výber turistického batohu s objemom okolo 35-40L. Nemám v tom moc prehlad, cenový strop do 70€.

Rád si prečítam a prezriem všetky Vaše typy, rady. Vďaka.

TomXX

Tipujem že dostaneš hlavne rady chváliace to čo kto aktuálne používa, vrátane extrémov ako Lidl alebo niečo severské za 200+€ :) Ja osobne mám Deuter Act trail 32 (už sa nepredáva, ale podobné modely 110+€), ale tu máš pár poznatkov. Má jednu komoru, prístup aj zospodu (veci na spanie), jedná bočná kapsa (fľaša, fukerka, bufka), na druhej strane štíhle vrecko so zipsom (super vec - lekárnička, čelovka, príbor, nôž, iné drobnosti), popruhy hore aj dole (spacák, karimatka...), úchyty na palice, vrecko na vrchlíku zhora aj zdola, pláštenka, fajnový chrbtový systém, plne nastaviteľné popruhy, kapsička (na mobil) na bedrovom popruhu, kompatibilný s vodným vakom. Jediné čo by som ešte "potreboval" je píšťalka na hrudnom popruhu :) 32 je ale taký divný objem, na letnú jednodňovku veľa, viac dní málo. Osobne ho používam na zimné jednodňovky kde vlečiem viac jedla, termosku, veci na prezlečenie... alebo na letné 2-3 dňovky keď sa dá spať na útulni alebo chate a netreba niesť nošu jedla. Fajn môže byť ešte pre oteckov, keď nosia veci aj pre ratolesti. Praktickejšie je mať ale batohy tri ~ 20, 36, 55. Ak chceš ale všetky tri nejaké prémiové značky, je to dosť veľa peňazí.

Remy

70 € je tak na hrane. Skor sa to priblizuje k 100 €. (Osprey, Deuter, Vaude, Lowe Alpine, Gregory atd.) Jedine ze si vytipujes nejake batohy a pojdes po zlavach. Black friday a pod.
Stredne velkosti do tych 70 kupis Husky, Zajo, pripadne Pinguin (aj ked u prvych dvoch by som si tych par € radsej priplatil..)

Dalsia vec je, co ti sadne na chrbat.

Pred nedavnom som kupil batoh Medusa 32 od Montane montane.cz/…/medusa-32_9-547 a vyzera, ze to bol dobry vyber. Cena tusim 75 €.

Lukášj

Pozri Zajo výpredaje, majú ceny bližšie k tebe určenej. Osobne mám Lhotse 65 a spokojnosť, tak myslím, že aj menší model nemusí byť zlý.
zajo.net/…/batohy

Peter61

@ 10:08 remy : ad :Dalsia vec je, co ti sadne na chrbat.
akotak sa to da vyskusat v kamnnom obchode, kde maju zavazia na skusanie ruxakov. Ak nemaju, tak si treba priniest vlastne PETky s vodou, spacak a pod.

08:38 tomXX ad píšťalka na hrudnom popruhu:
lepsie su na krku. SOS pistalky su vykonnejsie a su k dispozicii, aj ked hrudny popruh spadol do jarku

TomXX

Peter61: bolo to v úvodzovkách a smajlík na konci = nepotrebujem ju vôbec. Jej jediné využitie je, keď mám batoh doma na zemi a nájde ho krpec, tak si píska.

Remy

P61:
No, ved v com je problem? Pride o obchodu, necha si ho nalozit a skusi.
Ak objedna z netu, nalozi doma (v klude, ma viac casu) a prinajhorsom vrati. Len chvilu pocka na peniaze. Ale nieco za nieco.

Lubo

Pri tomto cenovom strope by nebolo doveci kuknut aj ponuky z druhej ruky. Casto ludia predavaju aj velmi zachovale kusky. Mohlo by sa ti napr. podarit zohnat este povodny na Slovensku robeny Treksport Tibet E40 z Cordury. Pripadne nieco dobre od Deutera, napr. Guide alebo cokolvek ine s Alpine Back Systemom. Pripadne aj Tatonka robi dobre batohy.
Urcite lepsie ako lacne braky (cest vynimkam), este zo svojho cenoveho stropu usetris a aj pomozes planete :-).

P.S. Mojim dlhodobym favoritom je Deuter Rise 32+, pretoze ma dlhy chrbtovy system (mam 186cm a kratke batohy su pre mna mor) a malo "vytrca", takze aj ked viac nalozim, moc sa mi nemeni tazisko ako pri kratkych ale moc vytrcajucimi batohmi. Ma dostatok ale nie prebytok vrecak a (v tejto velkostnej kategorii malo rozsireny) posuvny vrchlik. Tutok je o nom clanok:
skialp.hiking.sk/…/batoh_deut…

Peter61

@ 12:50 tomXX
nejak som tej zmesi uvodzovyek a smajlykoc neporozumel, co uz.

pistalku (a lekarnicku) som nosil uz v casoch, ked sa voda sypala a piesok sa lial, Muranska planino bola este CHKO a vlak Plešivec - Muráň chodil častejsie, ako TEŽka dnes. Lubo secondhand : dobry tip, az sa dakedy divim, ake "nove" Treksporty vidno. Naposledy som sa divil TS Cero Torre. A este aj vintage VHV Pamir made in ČSSR -)
Vrana

"Treksport Tibet E40 z Cordury"

aaano, stale moj najcastejsie pouzivany batoh, fakt neznicitelny :)

Vrana

nie to je Tibet E65, ale je to rovnako stary kus, asi 17 rokov

Obcas ho prevetram, ale nie tak casto ako 40-tku. Boli sezony ked nevykukol zo skrine :)

Inak ta 40-tka je zenin ruksak, co si kupila este za slobodna na vikendove 2-dnovky. Potom som ho zacal nosit na skialpy a na lezenie, nieco sa natrhlo, rozrezalo, tak sme kupili Millet 27l. Millet uz je odpisany, aj vizualne vyzera horsie (vyblednuta farba) a Tibet E40 stale sluzi.

Peter61

no autorovi temy maroso971 tento historicky optimizmus velmi nepomaha.
Pridam polienko na ohen:
TS Patagonia 80, asi tiez cca 17 rokov, pochodil toho dost po Tatroch, Alpoch , prezil aj cestu Aeroflotom na KABKA3. Teraz som donho pribali ihlu a nit a vyslal ho na rekondicny pobyt na Annapurna trek. Mozno si urobi vyskovy rekord, lebo na Elbrus sme brali partackin TS Cerro Torre 45 lt.

Pekm

No odporucam celkom aj quechua forlaz 40l - ma 10 rocnu zaruku a viem, ze kamarat co ho ma ospevuje jeho vahu (ma len 1kg). Presiel s nim cca 1000 km a vyzera byt celkom odolny.
decathlon.sk/p/8332428batoh-forclaz-40-air-cierno-cerveny.html#/2-235-

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov