Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Typ na batoh ? 35-40L

Diskusná téma Typ na batoh ? 35-40L

Zdravím Vás, potreboval by som nejaké odporúčania na výber turistického batohu s objemom okolo 35-40L. Nemám v tom moc prehlad, cenový strop do 70€.

Rád si prečítam a prezriem všetky Vaše typy, rady. Vďaka.

Lubo

Deuter Guide je priam az legendarny batoh. Pokial ti sadne dlzka chrbta a v predajni po nalozeni bude vsetko OK, tak by som nevahal. S velmi podobnym chrbtovym systemom (len duralovej X vystuze) mam model Rise 32+ a je je to asi moj najoblubenejsi batoh.

Pokial chces vsak rozsirit este mnozinu tipov, tak sa oplati kuknut na:
hiking.sk/…/batoh_bergans_hel…
pripadne maju aj odlahcenu verziu:
hiking.sk/…/bergans_helium_w_…
No rozdiel hmotnosti podla mna nie je taky velky aby sa oplatilo prijst o vychytavky pro verzie.

P.S. Pokial neriesis prioritne cenu, Zajo vyskrtni. Do uvedenej stvorice ta znacka kvalitativne nepatri.

Peter61

Rada :
okukat a vyskusat napriklad v obchode. Vyjasni sa vacsinou az po par hodinach s plnou zatazou, ale "prebalit" sa zo starho do noveho tiez napovie.

Salatin

Riešim kúpu nového batoha.Potrebujem ho tak na letnú, ako aj zimnú VHT. Privítam odporúčanie aj na batoh mimo dolu uvedených. Výšku mám 185 cm a cenu batoha príliš neriešim. Zatiaľ sú moji favoriti nasledovný:

Grivel Alpine Pro 40+10/zrejme vypredaný produkt/

Zajo Eiger 45

Millet Prolighter 38+10/tie popruhy sa mi zdajú podľa fotiek tenké?/

Deuter Guide 45+

Privítam akékoľvek vaše návrhy, rady a odporúčania. Ďakujem.

Onee

Mam nezničitelný TS Tatran 70 len ma 2,5kg a po zmenách výbavy na ultralight je veľmi ťažký. Kúpil som už spomínaný Folcraz 40 z Decathlonu, prešiel som s ním 340km horské Camino primitivo uplne v pohode. Teraz sa chystám na 370km po Slovensku, batoh som rozpáral a vystrihal z neho 600g nepotrebnej látky a dostavam sa na 500g čo je už naozaj lahký batoh. Avšak moja celá výbava bez jedla a vody má 4,5kg.

Batoh treba kupivať podla ostatnej výbavy, neexistuje univerzálny batoh. Tatran zvládne v pohode 30kg Folcraz tak max 10kg.

Odváž si každý kus výbavy čo potrebuješ nosiť a podla toho vyber batoh. Čo sa Decathlonu týka netreba sa toho báť za tie prachy veľmi dobré.

Knor

Vzdy vravim, ze pitie je najtazsie :-D .

Pekm

no tak skoro ako novy :-D Ale nie, musim povedat, ze je vo velmi dobrom stave nato co vsetko zazil. A povolilo sitie. Som ho totiz na poslednych cundroch trosku pretazil a vaha 32-33 kg sa mu moc nepozdavala. Aj ked to boli viac menej take kratke cundre na cca 10-15km za den kedze skoro polovica vahy bol chlast :-)

Peter61

vola sa balancny popruh. Povolilo sitie alebo popruh?
Tak ci tak, " vyzera ako novy" beriem s rezervou :-P

Pekm

Okolo pasa ked som pribral a nedociahol :-) A natrhol sa mi aj na pravom pleci ktorym si pritahujes batoh ale neviem ako sa odborne vola. Sice este nie uplne takze ten som zatial nemenil ale natrhnuty je pri batohu.

Pekm

Fuj, nocna hodina a ja urobim hrubku samozrejme batohoch z Condury :-D

Pekm

Inak ked sa tu uz bavime o TS batohoch s Condury tak moj TS tatran 70 bude mat 19 rokov a vyzera ako novy. Pouzivany na cundroch, akciach ako festivaly, dokonca aj letnych dovolenkach namiesto kufra a vydrzal vsetko, Sice popruhy som musel menit ale zvonka neporuseny a zvnutra sice uz mierne pachne ale to moze byt tym, ze som ho v zivote nepral :-)

Pekm

No odporucam celkom aj quechua forlaz 40l - ma 10 rocnu zaruku a viem, ze kamarat co ho ma ospevuje jeho vahu (ma len 1kg). Presiel s nim cca 1000 km a vyzera byt celkom odolny.
decathlon.sk/p/8332428batoh-forclaz-40-air-cierno-cerveny.html#/2-235-

Peter61

no autorovi temy maroso971 tento historicky optimizmus velmi nepomaha.
Pridam polienko na ohen:
TS Patagonia 80, asi tiez cca 17 rokov, pochodil toho dost po Tatroch, Alpoch , prezil aj cestu Aeroflotom na KABKA3. Teraz som donho pribali ihlu a nit a vyslal ho na rekondicny pobyt na Annapurna trek. Mozno si urobi vyskovy rekord, lebo na Elbrus sme brali partackin TS Cerro Torre 45 lt.

Vrana

nie to je Tibet E65, ale je to rovnako stary kus, asi 17 rokov

Obcas ho prevetram, ale nie tak casto ako 40-tku. Boli sezony ked nevykukol zo skrine :)

Inak ta 40-tka je zenin ruksak, co si kupila este za slobodna na vikendove 2-dnovky. Potom som ho zacal nosit na skialpy a na lezenie, nieco sa natrhlo, rozrezalo, tak sme kupili Millet 27l. Millet uz je odpisany, aj vizualne vyzera horsie (vyblednuta farba) a Tibet E40 stale sluzi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma