Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cervene vrchy

Diskusná téma Cervene vrchy

Zdravim, vie mi niekto poradit: ak by som siel z Pysneho sedla smerom na Temniak, co je neznaceny hranicny hreben, aky je tam teren, za aky cas by sa to dalo dat ? Od Swinice smerom na Chalubinskeho wrata som pocul, ze sa to tiez da - chodak,chodnik zretelny, len neviem ci je tomu tak. Pozna niekto tieto useky ? Vie niekto poradit ? Dik.

Rast

no 160 euro je stále drahsie ako pokuta ktoru event. nemusíš zaplatit :-D :-D

Rast

ani polovnicka lobby to nebola, aj ked by to možno tiez chceli

Vrana

2 rast: tipujem polovnicka lobby

2 lubo: suhlas, na honzikove kecy aj tak nikto zvedavy nie je

Lacnejsia alternativa k horskym vodcom, na nehorolozecke tereny. Ale ako vstupenka mimo chodniky v Zapadnych Tatrach to asi nezafunguje.

horskysprievodca.eu/zoznam-tr…

Rast

Takto co funguje na Sumave asi nikdy v tatrach platit nebude, to je aspoň moj názor podla toho jako to sledujem, ani nie je nejaka tradicia si volat na tieto lokality nejakeho vodcu, to si myslim nikoho ani nenapadne... ludia co tam chodia tak vedia kam chodia a co od toho maju cakat, vodcu tam kvoli nejakej nezmyselnej legislative nepotrebuju. Znacka do Tomanovskeho sedla nebola zrusena kvoli Poliakom ako si často ludia myslia a traduje sa to na internete, ale z uplne ineho dovodu...
Ziadny najazd Poliakov sa tam nechystal. A staci sa pozriet na niektore prechody z PL na SK - tie funguju aj napriek zakazom dodnes a fungovat budu, jedine ze by tam postavili vojakov :-D

Lubo

Honzik, prosim ta odid z tohto webu uz a nevracaj sa pod inymi nickmi. Potom co si nastvral v outdoor komunite by si si zasluzil akurat tak par poza usi. Oficialne ti odteraz davam ban a zmazem kazdy tvoj prispevok bez ohladu na to, ci je alebo nie je podla pravidiel.

Jano2883

Peter61: To, že se tam ze slovenské strany nesmí, jsem psal hned ve svém prvním příspěvku...
Rast: Např. na Šumavě chodí průvodci se zájemci do normálně nepřístupných lokalit, pokud by se nastavila rozumná cena podobná té na Šumavě, kde se to zavedlo a funguje to úspěšně už desátý rok, tak by to fungovat mohlo. Ten seznam vyhradených míst je narychlo vypracovaný paskvil řešící fakticky jen horolezectví a horské vůdce ve Vysokých Tatrách. Vyznačit tu trasu nevyznačí asi nikdy kvůli panické hrůze z nájezdů stovek Poláků denně (ze stejného důvodu oficiálně zrušili značenou trasu do Tomanovského sedla), ovšem zpřístupnění tou šumavskou cestou by bylo možné řešení. A až jednou bude v TANAP-u normální dodržovat nyní platná omezení, pak se to může otevřít po určité období roku (ale nedávat tam značky) - takhle to funguje např. na německé straně Šumavy.

Rast

no tak potom to aj tak nejde..
i ked mi nie je jasne, ako Erik Balaz sprevadza v Tichej, ked to mozne nie je... tak to robi neoficialne? alebo ma vynimku?

Rast

ale tak jasne, moze ist viac ludi atd., ale nepride mi to vobec uplne normalne, je to predsa zavrete pre ochranu prirody, takze niekto si zaplati a priroda si to nevsimne? lebo som zaplatil? do tohoto terenu si brat nejaku sprevadzajucu osobu, no neviem, pojdeme napr. 2 znami a zoberieme si niekoho tretieho, aby som nedostal pokutu? planovat to dopredu a pocasie za zmeni? podla mna cele zle a asi by som takto neuvazoval a ani by ma to nenapadlo brat nejakeho sprievodcu do chodeceho terenu, podla mna to tak ani nikto nerobi a ani som to nikdy nepocul, ze by si do tychlo koncin niekto takto niekoho najal... nic na tom nemeni fakt, ze ked nas pojde tlupa ludi, tak v prepocte to moze vyjst lacnejsie ako Gerlach.. a sprievodcom sa to podla mna neoplati, je to dlho a daleko, viac maju z Gerlachu a inych lokalit... jedine ze mas znameho tak potom je to s vyhodou..

Jano2883

Rast: Celková cena bude asi podobná, jenže tam může vzít mnohem více klientů než 3, jelikož tam nejsou horolezecké úseky, které vyžadují jištění lanem. To omezení na max. 3 klienty např. na Gerlachu je čistě kvůli bezpečnosti (maximální zatížení lana). Rámcový počet osob, který může vzít vůdce v závislosti na náročnosti terénu, se dá odhadnout např. z tohohle polského webu tatry-przewodnik.com.pl/cenni….

Rast

Ja moc nepoznám ľudí co sprevádzajú v týchto lokalitách pochybujem že to bude lacné keďže to trvá dlhšie ako Gerlach ktorý oni dokazu otočiť 2x za den

Jano2883

Rast: Levněji ta pokuta nevyjde, vůdce si za takovou trasu určitě nevezme nějakých 90 eur za osobu jako na Gerlachu, navíc to není horolezecký terén, tedy tam může vzít více lidí. A taky tě tam může vzít i jiný vůdce než ten ze Spolku horských vodcov Vysoké Tatry.
Peter61: O tom, že to ta stránka není oficiální stránka TANAP-u vím, bohužel ale na oficiálních stránkách TANAP-u nebyl ten návštěvní pořádek vyvěšený ani v době, kdy ještě "platil", resp. se nevědělo o jeho neplatnosti, visel tam jen návrh nového návštěvního pořádku, který tam už nyní není.

Rast

Ano, pred rozsirenim TANAPu o Zapadne Tatry to nie je zaujimave obdobie, odvtedy to je oficialne zakazane, ale vychodene chodniky hovoria o opaku... kdo by vyuzival opravnene osoby na nejaku hrebenovku, to je lacnejsia asi pokuta :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma