Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ráztocká hoľa - stretnutie s vlkom

Diskusná téma K článku: Ráztocká hoľa - stretnutie s vlkom

Začiatok leta sa niesol v horúcom duchu a aj v relatívne peknom slnečnom počasí. Mám tak možnosť prespať aj vo väčšej nadmorskej výške bez toho, aby som drkotal zubami. Bol by hriech nevyužiť príležitosť, a preto zostáva zodpovedať len otázku, kam sa vydať. V práci mám však len krátke voľno a do úvahy pripadajú iba blízke končiny. Po chvíli štúdia máp sa rozhodujem opäť oprášiť jeden z dávnejších plánov. Je ním prechod bočného hrebeňa medzi Košariskom a Ráztockou hoľou v Nízkych Tatrách. S nadšením sa tak vydávam do svojich obľúbených tichých končín hôr.

Daulagiri

Hmm chalani tak to tíško závidím že 20 sekúnd pozorovať vlka, fakt super. To tých mojich 5 sekúnd bolo nič :-)

Matobee

Gustoh také chvíle si treba hlavne užiť. Je to veľké šťastie. Ja som pri svojom podobnom zážitku na fotenie ani nepomyslel, ale pametám si každú z tých 20 sekúnd stretnutia vlka na Muránskej planine.
Kvôli nejakým dvom sivým machulkám na fotke škoda aj fotiť. Už keby máš možnosť pozorovať vlka pár minút, to je iná vec.
Skvelý zážitok.:-)

Gustoh

Dnes rano nam na luke na Niznej zahrade v Slovenskom raji skrizili cestu dvaja vlci.Najprv vysiel z lesa jeden a o par sekund druhy..pozreli na nas a prebehli cez cestu dalej do lesa.Nestihol som to odfotit kedze to cele trvalo asi 20 sekund.A potom sme pokracovali dalej na Borovniak...

Ondro_RK

Stav časti chodníka zo dňa 08.08.2020,

Turisticko značený chodník v úseku: Pod Ráztockou hoľou -> Pod Ondrejskou hoľou je husto
zarastený kosodrevinou, čo značne sťažuje postup.
Pri prechode traverzom Ondrejskej hole ho tiež treba ísť so zvýšenou opatrnosťou, inak tu človek môže veľmi ľahko prísť k úrazu!

Sona

Budeme sa velmi tesit aj my, ak by sa podarilo. Zatial zelame aspon pekne tury.

Zabka

Martin tak držím palce nech sa k písaniu vrátiš, lebo tvoje články rada čítam:)

TomXX

Keď to nejde, tak to nejde, to poznám. Ale vďaka aj za množstvo úchvatných fotiek v galérii ktoré náhodne nachádzam na zaujímavých miestach a sú mi často inšpiráciou kam sa vybrať :)

Daulagiri

Heh Pali pravda je že na túry chodím, ale menej a nepíšem. Mám také obdobie... nebudem to rozmazávať. V hlave mám pár námetov na články, chcem sa k písaniu vrátiť, uvidím. Vďaka za spomienku na mňa :-)

PaliT

Daulagiri, anciáša tvojho! Nechodíš na túry, či len nepíšeš? Ani neviem ktorá predstava z týchto dvoch je horšia. :(

Daulagiri

Tom to je super že ti to vyšlo, teraz bolo počasie suprové.
Knor a ešte treba aj šťastie k tomu večeru :-)
Ade.e k vysnívaným zvieratám mi chýba už len rys, možno raz, verím tomu. A bočné rázsochy NT sú krásne, ja ich mám možno radšej ako hlavný hrebeň. Prajem veľa šťastia k zrealizovaniu výletu.

A všetkým vďaka za komenty :-)

Ade.e

Minule si mal medveda, teraz vlka, chvalyhodna bilancia. :)
Snad sa postasti niekedy aj mne.
Juzne svahy, resp. juzne razsochy hlavneho hrebena NT su, resp. vyzeraju byt fajn. Zatial som siel len cez Skalku, ale od tej Nemeckej na Raztocku som si uz aj ja si naplanoval vylet.
Dufam, ze este tohto roku.
Vdaka za prijemne citanie s nezabudnutelnym zazitkom.

Knor

Super zazitok. Tym hrebienkom som uz siel, schadzal som nim do Jasenia, ale na taketo stretnutie sa tam asi treba motat podvecer.

TomXX

Maťo, podarilo sa všetko, počasie na 1*, len tá modrá z Ráztoky cez kosodrevinu bola ako za trest. No a bolo to ešte výživnejšie ako z Donovalov cez Prašivú :) Chopok-Ďumbier bol preplnený, lebo firma Ekosvip organizovala firemný výstup + rodiny a bolo ich asi pol milióna. Opálený som na kamionistu/autobusára, lebo krém zostal doma. Ráztocká aj Ondrejská hoľa boli super. Komplic sa pripojil druhý deň ráno nad Ďurkovou, spal na Magurke, prišiel tam 21:00. Ráno bolo z hrebeňa vidieť pol Slovenska :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma