Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lysec z Jasenskej doliny

Diskusná téma K článku: Lysec z Jasenskej doliny

Prvýkrát som si veľkofatranský Lysec všimol až počas našej hrebeňovky, kedy pritiahol môj zrak z vrcholu Rakytova. Veľkolepá hora s lúčnymi úbočiami, ihneď som začal dolovať mapu a zisťovať jej totožnosť. Ako keď sa mladý nezadaný chlap stretne s neznámou kráskou a začne pátrať po jej telefónnom čísle či adrese. Už vtedy som si zaumienil, že prekrásny vrchol si nenechám ujsť. Ale ubehli bezmála štyri roky, kým sa plán podarilo zrealizovať. Nenašiel som nijaký článok, ktorý by sa venoval výsadne tomuto vrcholu, tak som sa rozhodol podeliť o náš zážitok.

Janabilesova

Ďakujem za článok, ktorý poslúžil ako inšpirácia pre dnešný výstup na Lysec, v opačnom smere, čiže po modrej hore a žltej a zelenej dolu. Lysec je pán kopec s nádhernými výhľadmi najmä na Veľkú Fatru a jej doliny. Myslím, že je jedno, kadiaľ sa ide hore, turista dostane zabrať, žiadne serpentíny, strmo hore (aj dole). Po modrej je to smerom hore dosť na morál a výdrž, keďže výhľady sú obmedzené, ale o to väčšia radosť, keď sa hore stromy konečne rozostúpia a ukáže sa vrcholový smerovník Lysca.

PaliT

Počítam, počítam a zisťujem, že toto bol jubilejný článok č. 50. na Hikingu :)

Ďakujem za milé ohlasy.

A práve klepkám článok č. 52...

Daulagiri

Lysec je príjemné miesto, bol som tu dvakrát. Raz s kamošmi a druhýkrát som tu bivakoval minulý rok. Mne sa najviac páčil výhľad na zachované lesy bez rúbanísk.
Peknú prechádzku ste si dali. Mne sa páči ten štýl dopĺňania neznámych miest a vytvárania tebou spomenutej "pavučiny". Tiež to tak robím :-)

Antenkar

Tento kopec mám v merku už dosť dlhú dobu. Trasu mám vyhliadnutú s touto popisovanou a padlo mi to veľmi vhod. Už len počkať na príhodné jesenné počasie a zladiť termíny. Dík za článok a fantastické foto.

Knor

Bol som tam tuto zimu v januari na snezniciach. Len som si prechadzku predlzil az na razcestie pod Malym Lyscom. Po Lysec to bolo uchodene od skialposov, no za sedlom nadherna nedotknuta priroda bez jedinej stopy lyziara ci chodca. Akurat vystup na to razcestie bol kruty. Napriek snezniciam som sa asi meter prepadaval do noveho paperoveho snehu. Liapal som sa hore tym svahom vari hodinu.

Mmartin

Mne sa na Lysci páčil "barový stolík", ako stvorený na vrcholové šampanské.

Baranček

Pekná túra a ešte krajšie výhľady,ja som mal aj výborné počasie,tie bodliaky sa aj mne zapáčili.

MilanS

Tie dve rozpadnuté kolibky boli kedysi senníky. Na starých mapách ich najdeme v okolí Lysca desiatky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma