Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Púchov – Vršatec – Dubnica nad Váhom

Diskusná téma K článku: Púchov – Vršatec – Dubnica nad Váhom

Biele Karpaty sú v mojom prípade z väčšej časti Terra Incognita, no už dlhé roky mi počas ciest Považím nejako zátylkom chodia mravce, kedykoľvek otočím pohľad na Vršatec. Kedysi som tu po okolí liezol, chcelo by to nostalgicko-turistickú výpravu na dávno zabudnuté miesta. Pôvodne som chcel vyraziť z Púchova, prejsť Vršatec a potom zatočiť na Moravu a skončiť pri skalách v Lidečku, ale napokon sme za pochodu zmenili konečný cieľ, však v texte to objasním. Veď improvizácia je moja druhá prirodzenosť.

Vankus

Celu popisanu trasu a okolie doverne poznam, mam to pochodene vo vsetkych rocnych obdobiach kedze v Bielych Karpatoch zijem. Je zaujimave precitat si o doverne znamych miestach z pohladu navstevnika. Super clanok.
Len dve poznamky mam: Dedina co spomina autor sa vola Horna Breznica a nie Brezova. Dalsia poznamka: ta cesta z Cervenkamena do V.Podhradia je sukromna komunikacia, postavil si ju isty miestny podnikatel.

Daulagiri

Ach jaj, opäť opis viacdňovky, opäť som si to čítanie vychutnal :-)
Môžem povedať že Biele Karpaty sú aj pre mňa úplná zem neznáma, vlastne som v nich bol poprvýkrát až tento rok v apríli. Navštívili sme červenokamenské bradlá a potom sme prešli po značke do Lednice. Hrad bol však zavretý čo ma poriadne sklamalo. Viac sme v ten deň nestihli. Určite sa sem chcem vrátiť a Vršatské bralá sú to čo ma láka najviac. Vďaka za inšpiráciu, len takto ďalej.

PaliT

Hm, hrachor, aké krásne meno. A kde sa hrabe orchidea na náš HRACHOR :)

Knor

Ano, vypada to byt nejaky hrachor. Volakedy sa celad volala motylokvete.

PaliT

@Chodec: Krivoklátsku tiesňavu určite ešte pôjdem pozrieť, aj Chmeľovú.

@Boro: Ak sa zastavíš na Hiking stretnutí, dám ti tip (aj dva), predpokladám, že laboruješ s kolenom...

@Knor: Asi si zle odbočil na tom istom mieste. A pozri fotku z mokriny pod Červenokamenským sedlom, nie je to nejaká naša orchidea?

@blizzard: Dajako som nepochopil.

Blizzard

Tak co sa cudujes o diskusii, ked 18kg neni znesitelne, ale neprijatelne...

Knor

Je to velmi pekna trasa. Pred rokmi som ju siel, zacinal som vsak v Povazskej Bystrici kvoli Klapom. Akurat ze k Vrsatcu som sa vybral po zltej a z hradu som sa pustil na hlavnu trat po asfaltke. A tiez ma za Keblim zlakala zvaznica a asi kilometer som si nadbehol.
No tento rok som bol okruh z Podhoria. Cez kopce Tlsta hora a Osusie k Dracej studni (ta skala sa tusim vola penovec), stade hore dolinkou (ktora ma sklamala) na hreben na tie nadherne luky, pozriet Biely vrch s vysychajucim vresoviskom, Vrsatec (kde po novom zakazali vstup), zvaznicou na Krivoklatske luky, Krivoklatsku tiesnavu, z nej hore na Drienovu, Kravi vrch a spat k autu :-) . Super trasa, no siel som ju prilis skoro na jar, z fotenia orchidei nebolo nic.

Boro

Pali, toto boli najkrajšie nedelné raňajky. Vander jak noha, poznám to tam a niektoré časti som aj prevandroval, ale aj tak tíško závidím.

Pavol "Chodec" Horvath

Toto leto som siel presne tu istu trasu ale opacne. Siel som ale z Bohunic kvoli vsetkym zaujimavostiam v okoli (niektore ste nedali): Krivolatska tiesnava, dracia studna, vrsatske brala, cerveny kamen, hrad lednica.
Ja som ale pokracoval z Puchova vlakom do Povazskej Teplej (chcel som dat Klapy, ale nevyslo to) potom Maniska tiesnava (bol som aj hore) a Sulovske skaly. Bol som navstivit aj Vranu (Miso S.).
Velmi pekny kraj.

PaliT

Na modrú nás neodolateľne vtiahol ten chladný vzduch klesajúci z doliny a tiež ma lákal pohľad na veľkú stenu, kde som kedysi liezol... Inak žltú som už určite predtým išiel a mám v pláne sa tam aj niekedy v inom ročnom období vrátiť.

Pekm

Krasne, pred tyzdnom sme sa vratili z vikendovky Lednica - Vrsatec. Mali sme chalansku akciu takze sme isli s velkymi batohmi plnymi tekutin a velmi pomaly. Preto za vikend len tak malo km - nie vzdy je cielom prejst vela km, ale vyznavame aj nechodit vela a uzit si krasnu prirodu. Z dedinky Cerveny Kamen ste isli po modrej? Odporucam prejst si aj zltu aj ked je tam vacsie stupanie ale nadherne vyhlady a blizkost skal stoja za to. Po modrej je to viacmenej asfaltkou a tou sa nam nechcelo ist. Inak nadherne fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma