Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo priehrady Lučina

Diskusná téma K článku: Okolo priehrady Lučina

V západnej časti Slovenska, alebo skôr za západnou hranicou Slovenska, od nepamäti zdieľa naša krajina krásnu pahorkovitú krajinu spoločne s Moravou. Zdieľanie je asi vrodené, vlastne to berme, že je to tak od čias Veľkomoravskej ríše. A to si musíme povedať už sú poriadne dejiny. Všeobecne je to tradovaná oblasť ako Slovensko-moravské – alebo – Moravsko-slovenské pomedzie. Je to nádherný kraj dlhých jemných pahorkových výstupov a zostupov, takisto kraj dobrých ľudí podobnej nátury, ako je tá naša.

Svatopluk Štěpánek

Moja stará mama v Uhorskom Brode mala v hlave jasno - keď som sa jej pýtal, čo je to za šohaja, odpovedala bez váhania:"to je náš, Slovák".

Vladimir Popluhar

Martin - vdaka, kraj sa volá Moravské Slovácko, nepatrí ani tam a ani tam. Zložito som to dal preto, aby nikto nebol urazený :-)))))
Teraz som nevedel, či myslíš - Vlada z Bratislavy alebo vláda z Bratislavy - holt zložito rozmyšlam :-)))

Knor

Pekna prechadzka. Len ten uvod si nemusel tak zlozito. Ten kraj sa vola Slovacko (aspon myslim), cize je to viac-menej Slovensko. Akurat to momentalne nespravuje vlada z Bratislavy :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma