Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Komjatnej na Hrdoš a Ostré (Ostrô)

Diskusná téma K článku: Z Komjatnej na Hrdoš a Ostré (Ostrô)

Keď je túra dostatočne dlhá, vždy sa na nej nájdu zaujímavé miesta. Občas sa však stane, že je atraktívna aj krátka prechádzka. Jednou takou je bezpochyby zeleno značená trasa z Komjatnej cez Hrdoš na Ostré (Ostrô). Na krátkom úseku sú dva reťazami zaistené úseky, veľké skalné okno a zopár vyhliadok zo skalných ostrohov.

Tomka

V roku 2015 sme išli hľadať Žaškovskú jaskyňu v Hrdoši a na naše prekvapenie, sme našli turistickú značku, ktorá nás doviedla rovno k nej. Kým sme sa vytešovali s krásneho skalného okna a terasy pred jaskyňou, prišla pod skalu partia mladých chlapcov - takých "pubertiakov" a začali upravovať chodník. Dali sme sa do reči a vypočuli si históriu vzniku chodníka.
Rodina jedného z chlapcov sa prisťahovala do Žaškova a jeden domáci ich vodil po okolí. Keď ich raz zaviedol na Hrdoš, povedal, že by si veľmi želal, aby tam raz viedol vyznačený chodník. V Žaškove je veľmi aktívny Klub priateľov športu a tak sa chlapi zorganizovali a pustili sa do úpravy chodníka. Keď bol upravený, KST ho vyznačil. V sedle sme potom stretli otcov - tí upravovali studničku.
Vlani sme tam doviedli celý turistický oddiel a v tomto roku ďaľší.
Je to nádherné miesto!

Knor

Pali, az tam budes, pozri si Studnicnu. Ta dedinka ma neskutocnu polohu. Obkolesuje pahorok so skalnymi vezami. Celkom dobre to vidno aj na fotkach na mape hikingu.

Adushka

My sme tam boli v júli 2015, za keškami aj po značkách, aj mimo značiek a sama som bola prekvapená, aké to boli zaujímavé miesta, tak blízko môjho domova a predtým som tam nikdy nebola :) Oplatí sa zájsť :)

PaliT

Tiež tie kopce už nejaký čas obzerám, teraz už aspoň viem čo ma tam bude očakávať. Pekný kúštik našej zeme.

Daulagiri

Kedysi dávnejšie som bol na Ostrom z Ľubochne hrebeňom Havrana, vtedy tá značka cez Hrdoš neexistovala. Kukám že odvtedy tam všeličo pribudlo aj reťaze, vyhliadky, budem tam musieť zas dakedy zájsť.

Knor

Tu sipku na vyhliadku som si vsimol, ale nesiel som na nu. Bol som lenivy :-).

Radim25

Tiež som to išiel, ale ako okruh zo Švošova peši tou cestou do Komjatnej a z Ostrého späť do Svošova. Je tam ďalej od Ostrého kríž a vyhliadka, je to ale len drevená vyhliadka podobná poľovníckemu posedu bez strechy, trošku aj adrenalín pri lezení na ňu...

Zabka

Pekné priblíženie zaujímavej lokality, na ktorú sa už dlhšie chystám:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma