Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lúčky – Široká dol. – Chopok – Zadná dol. – Jasná

Diskusná téma K článku: Lúčky – Široká dol. – Chopok – Zadná dol. – Jasná

Keď mi Ľubo navrhol túto túru, bola som prekvapená, že chce ísť do oblasti, kde sa to hemží vlekmi a zjazdovkami, ale napokon sme o ne takmer ani nezavadili, s výnimkou Chopku. Hrebeňovým úsekom trasy som išla viackrát, ale obe doliny boli pre mňa neznámou, a tak som sa tešila na nové pohľady. Počasie malo byť obstojné, síce oblačno, ale bez dažďa a s vetrom do 13 m/s. Ale na nízkotatranskom hrebeni sa môže vyskytnúť všeličo, a tak pre istotu balíme aj čiapky a rukavice, hoci pri 25 stupňoch to vyzerá vtipne.

Peter61

na zaciatku tury v Lúčkach, cca 20-30 m za smerovnikom je vlavo pamatnik SNP a vpravo pamatanik holokaustu (vid foto).

Daulagiri

Vcelku fajn trasa, zameraná na dolinovú turistiku. Ja som zatiaľ šľapal len okolitými hrebeňmi, ale raz si isto prejdem aj tieto doliny, snáď tam ešte stihnem lesy. Okolitá príroda dostáva riadne zabrať, potuloval som sa tam minulý týždeň, takže som si to dosť dobre všimol :-( Škoda...

Peter61

Parkovať sa dá aj na Lúčkach.
Martin, náhodu sme sa pobavili, aj na zákazníkoch v Rotunde, ale káva za 2,80 € : to už bolo priveľa na náš zhýčkaný fkus.

Vrana

a ano mame to odfajknute a nabuduce si dame spominane severne razsochy :)

Vrana

2 Martin: presne rovnaku turu som robil s dcerami minuly rok, len s predlzenim na Dumbier

ak chces urobit za den vsetky Nizkotatranske 2000-ky tak je to uplne prirodzeny okruh

Knor

Preco zvlastna? Preto lebo ten hreben byva v lete korzo hustejsie zaplavene ludni ako Obchodna (vdaka lanovke). Pritom vsetci co toto citame sme ten hreben uz isli minimalne raz. (A Vy tiez.)
To ovela krajsie su tury jednou z tych dvoch dolin hore a hrebenom povedla spat (ci uz cez Krakovu holu, alebo cez Sinu). Pripadne este lepsie v opacnom smere. Toto je podla mojho nazoru tura ludi ktori idu do NT prvy krat v zivote. K Vam sa mi vobec nehodi :-) .

Jjano

Tiež mi trasa nepripadá "zvláštna" a je pekná, voľakedy som ju tiež spravil, ale to tam ešte nebol taký development.

Samozrejme, oba konce sú dnes mohutne poznačené výstavbou :-(, ale ostatné časti sú veľmi pekné. A komu vadia ľudia, tak nech si ju skrátka robí vtedy, keď tam ľudia nie sú :-) .

Sona

Preco zvlastna? Jedna dolina hore, kus hrebena, druha dolina dole, navrat na to iste miesto kvoli autu.

Knor

Velmi zvlastna trasa. Pri co len trochu krajsom pocasi to aj v pracovny den hrozilo davmi ludi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma