Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Magurské sedlo – nad Bachledovou dolinou – Keheľ

Diskusná téma K článku: Magurské sedlo – nad Bachledovou dolinou – Keheľ

Hlavný hrebeň Spišskej Magury prejdený vcelku na jednodňový záťah je pre mňa zatiaľ nedosiahnutou métou a veľkou výzvou zároveň. Pri dĺžke cez 35 km to samozrejme nie je ani žiadna malina. Zatiaľ sa mi hrebeň darí aspoň čiastočne na etapy, východnú časť od Magurského sedla mám v rôznych variantoch prechodenú. No západnú časť stále nie a nie prejsť. Pokusov bolo viacero, ale najčastejšie ma vrátili vrtochy počasia. Naposledy sa tak stalo 29. 10. 2016, keď mi silný víchor dovolil dôjsť iba na Spádik a s dlhým nosom som sa vrátil späť. Aj to patrí k turistike a nie je hanbou sa s pokorou otočiť a neriskovať. Na druhej strane, mal som čas, a tak som to o dva dni neskôr, v posledný októbrový deň 2016, skúsil opäť. Počasie už bolo podstatne zmenené a aj túra sa nakoniec podarila.

Dzakomoo

Mato dik :) ano pocasie nakoniec vyslo, aj ked spociatku to bola riadna plechovica nad hlavou.
pramene su na hrebeni SM problem, ja bohuzial neviem o ziadnom overenom zdroji.

Daulagiri

Akože Lukáš vychytal si megaluxusné počasie, tie farebné kontrasty priam kričia :-)
Už dlhšie mám toto pohorie v podvedomí, kvôli tým výhľadom, ktoré sa otvárajú odtiaľ po víchrici. Mal by som sa však poponáhľať kým to tam zarastie. A robiť to určite ako viacdňovku zo zachádzkou na Repisko ako najvyšší vrch. Snáď sa mi dakedy podarí.

Inak akože fakt luxusové fotky, úplne...;-)

A pramene v tomto pohorí niesú? Lebo ani v databáze a ani v článku nie je zniemka čo je problém.

Bazin

Tak tato trasa ma este caka, ale ten lunapark ma odradza.

Knor

No, zatial si na mna ziaden nelahol :-) .
Pred 2 tyzdnami som tiez videl jeden zadok upalovat cez bocny hreben vo Velkj Fatre, no presviedcal som sa, ze to bol diviak.

Beta

Budem sa správať veľmi ticho, možno ho nezobudím, sľúbim! On je pred zimou veľmi tučný, tak verím, že sa mu teraz nechce nikoho naháňať :-))

Peter61

Beata, medvede nespia ako svište, oni iba driemu :

Na Martina medveď líha. (11.11.) Na obrátenie sv. Pavla sa medvede obracajú na druhú stranu (25.1.) Na Gregora medveď lezie z brloha ( 12.3.) -)
Beta

Dobre, prehovorili ste ma. Blíži sa zima, tak počkám kým medvede pôjdu spať. Medzitým pôjdem do českých hôr :-)

Peter61
macko prisiel domov, rozbalil ulupeny plecak a zistil ze turista bol Slovak -)
Rc1

Beta raz som siel kuknut nejakych mackov. chodim pol dna po hore a nic. potom som mal stastie a nejaky zadok som predsa len videl upalovat :) zaznamenal som si polohu podla dzipieska a ked som prisiel domov akukol to v mape, zistil som ze to bolo uz na polskom uzemi :)

Beta

Nepíšem, že u nás mackovia ne sú. Však sa u nás hovorí, že do našich hôr ide toľko ľudí, že všetky naše medvede utekli na Slovensko :-). Je to pravda, že keď som u nás v Tatrách, nemyslím o medveďoch. Keď prejdem hranicu, už mám trochu strach, že macka stretnem :-))

Rc1

Beta sak pises jak keby u vas macov nebolo. aleze ich mate aj vy :) len u vas je to opacne na severe ziadnych a na juhu kopec :)

Beta

Nedávno sa ma jeden Poliak opýtal či sa nebojím cestovať na Slovensko (nebojím sa), ale teraz už chápem prečo on nechce do vás ísť :-).
ps. dzakomoo v tvojom článku ma samozrejme zaujímal nie len medveď :-)

Rc1

maca uz dnes (a toboz na severe slovenska) mozes stretnut naozaj asi kdekolvek. naozaj zalezi len od toho ake mas stastie (pre niektorych) alebo aku mas smolu (pre vacsinu) :)

Dzakomoo

Beta ujko zo Ždiaru si z teba asi robil srandu aby si sa nebála :) pretože oni tam naozaj sú.

Beta

Jeden muž zo Ždiaru mi povedal že u nich medvede nie sú, ale možno sa na druhej strane Magury túlajú :-) Krásne fotky!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma