Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za skalnými bránami v okolí Mojtína

Diskusná téma K článku: Za skalnými bránami v okolí Mojtína

Vlani som prešiel okruh cez Mojtínsku jaskyňu, Rohatín, Ostrú Malenicu, Rohatú skalu a okolie Mojtína sa mi zapáčilo. Tento rok som sa do oblasti vrátil a pozrel som si skalné brány na Čiernom vrchu a pod Rakytníkom. Prechádzka sa napriek chladnejšiemu počasiu vydarila. Keďže som chodil zväčša mimo turistických značiek, videl som pomerne veľa zveri.

Miroslav Svitek

Včera som vyšiel na Čierny vrch nad Košeckým Rovným a veru som bol hore milo prekvapený skalnými bránami. Vôbec som o nich netušil, pri plánovaní trasy som skôr riešil ako sa dostať aj na Hrubú Zliezajňu, Suchý vrch a Vápeč. Ale k tomu menšiemu som sa hravo dostal odzadu poza tú skalu.

Durosv1

Ahoj FunTTomas, bol som sa tam pozriet. Vyzera to ako tunel, ale nie je:(

SatelitHomer

jasné že takého veci treba ťahať z ortomap. kuknem na ohraničienie NPR a označil som ti to ľavé bralo z fotky.

Martin knor

Ahoj,
Mapy su v tomto smere dost nepresne. Mal som odkliknute suradnice z mapy (hoci tusim nie z hikingackej) a na naklikanom mieste nebolo nic.

SatelitHomer

snáď niečo chytím z čičmian keď sa tam vybiedli krajina.
podľa mapy je tam jediná možnosť pre kostol
48°58'29,86"
18°22'47,86"

Martin knor

Ahoj.
OK, o dovod naviac niekedy sa tam vratit. Chcem sa Ta vsak spytat, nevies GPS-suradnice toho Vlcieho kostola? Rad by som si ho pozrel.

Tomka

martin knor
Som Zvolenčanka a tak to tu v okolí trochu poznám.
Nie všetko je vhodné do tejto diskusie a tak Ti neskôr pošlem niečo na mail.

Ade.e

tomka S tym pouzivanim anglikanizmov je take zvlastne, ked sme na hiking.sk. :) Ale ked je to vlastne autorovi, nech si pise ako chce. Preto asi ta debata o liepani, ktore som doteraz nepocul a je z toho celkom zabava, az to Matovi vadi.
Mato, ja som si precital celu debatu, no je to pre mna take "pouzivane" slovo ako "hovnik". a ze mas vyhodu spisovneho NARECIA, je sice fajn, ale pre mna je to stale len stredoslovenske narecie, ktore malo to stastie a ktore slova mimo stredu, ci nejakej lokality sa nepouzivaju a na vychode teda nie.
A mimochodom, k rozumeniu toho liepania, by som veru nemal sajnu o co ide..
Ale sranda muší bic.. ;)

Martin knor

Rob si srandu. Myslel som, ze to tam nepoznas :-?.
Hornu Tufnu vidno z chodnika, Dolnu som nevidel. Je zaujimavejsa? Krpcovo - asi myslis jaskynu. Bol som len v dolinke Krpcova a kedze som nevedel zliezt dolu do Bystrickej doliny, tak som tam preliezal asi 2-rocny polom. Horor.
Inak, bol som aj v Pekle v Racvalovej, no trochu ma sklamalo. Cakal som viac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma