Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Salase vo Velkej Fatre

Rast

a to je povodne salas? alebo je to len nejaka buda? lebo tam nejake pasienky nie je vidno...
Z tych prilozenych foto nie je uplne jasne, kde by mala byt opravena chata... nie su mi jasne tie pohlady, odkial to je...
Veľká Selenecká hrana je kde? Tento názov mi nič nevraví...

SatelitHomer

no diplomovka to nebude LOL ale niečo napíšem

keď som išiel na Veľkú Seleneckú hranu tak som stretol pred ústim bikera ktorý chodieva danú chatu mierne opravovať udržiavať. (išiel ju vtedy kontrolovať) pozemok patrí Blatnici takže aj chata. riešil by som to u starostu ktorý o nej nemusí ani vedieť. pokiaľ si neviete vymeniť číslo na Blatnického správcu Drobkova a pod. tí čo tam boli ubytovaný tak určite majú.

toho som sa obával ako prežije túto zimu. no uvidím či sa mi podarí aspoň raz prespať. pre mňa sa nachádza na špatnom mieste.
treba postaviť novú 400m zapadne a interier presťahovať (prva fotka)(keď je už taká prehnitá)

druha fotka
toto je najlepšie miesto kde by som si prestavoval chatu. schovať na okraj lesa pri ľavom okraji luky

Rast

diky za foto, no vyzera to dost zle. Pozeral som kataster, ale nie je tam tato chatka, takze tazko povedat, komu patri. Uz len sa spytat na lesoch. To by som mohol skusit. Je to dost daleko oficialnych tras a najblizsia trasa ani nie je veľmi frekventovana, je aj vyskovo dost nizko, blizko je salas na znacke, ktory je opraveny. Tu by zase tolko ludi nechodilo, takze možno by to nebolo uplne marné... Máš aj foto zvnutra? SatelitHomer by k tomu mohol napisat viac...

Possum

Zvnutra je inac fajn, evidentne sa o to niekto stara/staral, ked si vo vnutri, tak mas pocit, ze buda je v daleko lepsom stave. Len nevychadzat von.

Possum

Ale zozadu, no panecku. Zadna stena odhnita. Tu stenu co tam vidno, tak ta tam je iba vizualne. Prakticky by som sa vedel predlabat dovnutra aj rukami cez to zhnite drevo:

Possum

Z boku: asi nova strecha, ale aj to by este islo:

Possum

Leto a roztopeny sneh vsak ukazali, ze by to bol prilis tvrdy oriesok:

Possum

RAST: jj, prvy krat som ju videl v zime takto:

Possum

RAST: Jj, prvy krat som ju videl v zime takto:

PaliT

Podpaľači sú často pytliaci, logika je za tým taká, že chcú znížiť pravdepodobnosť výskytu turistov v oblasti = nežiaduci svedkovia.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Davide Š. - máš bohužel ASI pravdu. To samé postihlo i Zrub v sedle Burda v Rudohorí. Není to salaš a osud má podobný jak píšeš.

Rast

mozes poslat foto tej budy v akom je to stave?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov