Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Asolo Kongur GV – celokožené turistické topánky

Peter61

Ľubo,hej. Pred pár rokmi mal Vibram na svojej stránke asi všetky podrážky , ktoré vyrábal. Rôzny dezén, rôzny materiál. Okrem tých, čo boli iba na jeden model topánok a nemali meno. Teraz sú tam 5prstov, furošiki, najnovšie componente kits a pod.

eu.vibram.com/…/megagrip
ale história zostala.
eu.vibram.com/…/history
Akurát mi tam v histórii chýba Ettore Castiglioni. je tam iba Vitale Bramani. V neviemktorom dieli Puškáša sme sa o tom dočítali.

Lubo

A co sa tyka zivotnosti Asolo topanok, pouzivam ich viacero a som spokojny. Mam Fandango GV, co je celokozena topanka triedy B. Dalej bezne turisticke polovicky Agent GV a approach polovicky Magix. Najma polovickam davam slusne zabrat a stale funguju, hoci uz na konci svojej zivotnosti, no je mi ich luto vyhodit.

Lubo

Vibram je vyrobca podosiev. Ma v ponuke siroku skalu, cize pripisovat podosve akekolvek vlastnosti len na zaklade osemuholnikoveho zlteho loga nie je mozne. Treba posudzovat konkretny model s konkretnou zmesou.

Aďo.4

@opossum Aký je teda rozdiel pri týchto topánkach rozdiel medzi Vibram podrážkou a klasickou? Mäkšia podrážka by mi nevadila.. Aspoň by sa nešmýkalo na skalách :-D..Ako je to s veľkosťami? Ako pozerám , tak napr.42 je väčšia veľkosť ,ako pri iných značkách.. A ktorý typ týchto topánok - celoročný preferuješ ?

Opossum

@ado.4: Grisport. Vydrzia tolko a mozno trosku viac ako 'znackove', su velmi dobre spravene a pokial si ich kupis bez Vibram podrazky, tak maju fantasticky grip. Stoja polovicu/dve-tretiny ako 'znackove' topanky.

Ak ale chces tvrdu podrazku (nieco a-la B/C kategoria), tak Grisport nie je pre Teba. Grisport ma jemne meksie podrazky.

Aďo.4

Pavol Timko, ako si spokojný s topánkami po 4 rokoch ? Ešte ich máš funkčné ? Pavol Chodec Horvat mňa teraz Garmonty Nebraska sklamali... :-( , tak opäť musím riešiť dilemu , aké topánky si kúpiť.. Životnosť súčasných topánok aj od známych výrobcov sa skrátila.. Najviac mi vydržali prvé Planiky.. cca 9 rokov.. Následne už Mamuty, Salomony , Merrely a teraz Garmonty ich životnosť z ďaleká nenapodobnili.. Mám doma aj topánky od p. Makara , ale sú už pre mňa ťažké na 15 - 20 km túry..:-( Takže sa odrazu aj opýtam , aké topánky by ste v súčasnosti odporučili.. najlepšie do váhy cca 1,5 kg pár..

Vrana

Uf to neviem, bolo to davnejsie. Je fakt moze, ze som ich az prevoskoval a preto zmakli :-)

PaliT

Aha, no takto si to myslel. Mne zmena vzhľadu nevadí, takže v tomto som v pohode. A ako často si ich voskoval?

Nejako som totiž pochytil názor, že krémy a vosky robia koži dobrú službu, len to s tým voskovaním netreba preháňať. 3-4x za sezónu by malo bohato stačiť.

Vrana

2 Pali: "Pri použití na brúsený typ kože (Perwanger, Nubuk...) sa koža vyhladí a zmení svoje vzhľadové vlastnosti."

Ano o tom pisem od zaciatku. Ak niekto kupi namiesto hladkej koze nubuk, ktory je narocnejsi na udrzbu, asi to urobi s nejakym zamerom. Napr. vzhlad topanky sa mu viac paci.

Preto som si dovolil upozornit, ze osetrit voskom novu nubukovu topanku je nestadarne a kto tak urobi moze byt sklamany.

Kedysi som mal Garmont Yukon. Krasne, tazke, celokozene, site boty. Nieco ako Makara ale v uprave nubuk. Na tu dobu stali hriesne peniaze. Ked uz mali co to odzite, a nechcelo sa mi ich osetrovat drahymi sprejmi, zacal som voskovat. Boty nielen ze zmenili vzhlad, ale koza zmakla a nakoniec topanky stratili tvar a po case smerovali do smetiaka.

Aj preto som s pouzivanim vosku na inu ako hladku kozu opatrny.

Martin knor

Aka utesena debata :-). Vo februari som si kupil topanky (na ktore je tu vedla reklama) a vypada to tak, ze najblizsi februar si budem musiet kupit dalsie. Vydrzali este menej ako obycajne. Moc ma to vsak neirituje, lebo topanky su spotrebny tovar. Nemienim sa o ne starat ako o dom, topanky maju sluzit mne, nie ja im. Fascinuje ma, ake drahe boty si tu ludia kupuju a potom ich nechaju doma stat v skrini.

Possum

DENIS: Moje hlboke pochopenie. Ja tiez nestiham menit topanky, kedze ledva ( a niekedy ani to nie) preziju zaruku. Tiez ma to hneva.

Aj ked ma mrzi, ze sa pokazili tie tvoje, som na druhej strane rad, ze nie som jediny, kto si vsimol, ze outdoorove topanky su velmi precenovane.

Vidim 2 moznosti:

a) kupovat lacnejsie a menit (vrelo odporucam Grisport so sympatexom)

b) zvyknut si na tazsiu vahu a kupit Makaru.

Ja zatial praktizujem moznost a), ale kedze sa mi prave zacali rozliepat 2 rocne Mammuty, ktore mam urcene do tazkych podmienok (inac chodim v lacnych), je mozne, ze oprobujem moznost b), kedze od Hanwag a Mammut uz nikdy nic nechcem a nie som si isty, ci je na tom ich konkurencia lepsie.

PaliT

Písal som niekde, že to je stránka výrobcu? :)

Každopádne sú údaje na asolo.sk v tomto ohľade určite dôveryhodnejšie, ako na jankozcremosneho.sk :D

A s nimi som aj komunikoval, keď sme riešili správnu veľkosť topánok. Sú teda slovenským zastúpením, viac to asi nemusíme rozmazávať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov