Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nepremokavé boty na dlhší trek

Diskusná téma Nepremokavé boty na dlhší trek

Zdravíčko, potrebovala by som poradiť ohľadom výberu vysokých trekových topánok na cca týždňový trek skrz krajiny ako je Švédsko, Škótsko, Írsko (takže bude chcať, ak nebude chcať, bude vlhko a ak nebude vlhko, bude aspoň zima :D ..) s vyššou záťažou (cca 15kg v batohu). 10 rokov mám Planika Kanin lady Air tex, na nich mi ale odišla pred rokom podrážka do večných lovíšť. Do skalného terénu som si k nim kúpila tento rok Salewa WS Mtn Trainer Mid Gtx. Plná spokojnosť v celých Tatrách, Julských Alpách, no všade kde sú šutre a suť, ale veľa vody neznesú a v trávnatom mäkšom teréne noha trochu trpí. Takže otázka, myslíte že sa oplatí dať vymeniť podrážku na Planikách, alebo ísť do full nových bot? Ak nové, tak aké? Hlavne na fakt úzku nohu a zhrubnutú achilovku po úraze, takže konštrukčne tvrdé boty mám zväčša problém zniesť. Ďakujem za každú radu ;)

Samosebou

Ak su planiky v dobrom stave, prepodrazkoval by som. Usetris a niet nad vychodenu botu, ktora uz sedi ako tvoja vlastna koza. Snoseal na nich alebo nieco podobne a ides.
V novych by si trpela na tyzdennom treku, ale to urcite vies.
Keby som bol baba a chcel nove si by som siel vyskusat Scarpa HUNZA GTX WOMEN'S

Jjano

Nuž, čo vám budem hovoriť. Dnes som sa zastavil u Makaru v Huncovciach ... tá vôňa, tá koža, ten pohmat ... ako píše rc1 - stará dobrá koža je stará dobrá koža.

To by sa ti Sasha nehodilo?
makaraobuv.sk/. Dobre ošetrovaná koža vodu nepustí ani po rokoch...

Sasha

No, práveže membránam už akosi neverím...aj tie moje Salewy ju majú a aj tak po mokrej tráve mám mokré fusakle. Takže radšej celokoženky.

Rc1

a urcite by som nespoliehal na nejaku membranu ale siel by som do pekne lesklej poctivej hrubej koze a dobre sa o to staral klasickym boxom. potom s tym mozes chodit aj na ryby

Rc1

ak ti tie boty naozaj sedeli a dobre sa ti v nich chodilo a nie su na kasu urcite by som siel do tej vymeny podrazky. najma ak sa chystas na nejaku dlhu cestu. najst tu spravnu topanku ktora bude vyhovovat nie je take lahke. to co jednemu sedi moze inemu robit neskutocne problemy.

Sasha

Okeeej, vďaka, počkám si na to :) hlavne mi ide výšku topánky a odolnosť v hnusavom počasí a podmienkach. Keby Salewy nepremokali a neboli midky, tak to dám aj v nich, lebo mi sedia perfektne, ale holt, nie sú dobré na všetko.

PaliT

Práve som do redakcie odovzdával text recenzie topánok Asolo Kongur, neviem kedy bude článok uverejnený, ale veľmi ich chválim (na ľahšie túry používam tiež tie Salewy). Oni síce deklarujú, že tvrdosť topánky je B/C, ale po rozchodení som zistil, že sú veľmi pohodlné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov