Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Paperove papuče

Diskusná téma Paperove papuče

Ahojte. Mate niekto skusenost s paperovymi papučami zn.SirJoseph..? Na stranke uvadzaju že je to velkosť 46 a topanky nosim vždy č.48.Daju sa nejako" natiahnuť"? Aj v tychto "vacsich teplotach" mi byva zima na nohy.Schvalne mam obute dvoje hrube ponožky a nepomaha to..ďakujem za Vaše podnety.

Forky456

mám tie papuče, použil som ich párkrát v spacáku v zime. Trochu ma prekvapuje, že ich mieniš asi použiť do topánok na chôdzu (? - neviem či správne chápem). Podľa mňa na to asi určené (aspoň primárne) nie sú.

Ondro_RK

... jááj tieto dlhšie písané texty, sa musím opraviť:

,,Ale nečakaj od toho nejaké zázraky - teda v tom zmysle, že v žiadnom prípade a za žiadnych okolností v tom nebudeš pociťovať chlad"
... má byť - a za každých okolností...

,,Tak, ako píše bikemartin - natiahnuť sa nedajú, ale aj človek, čo má väčšiu nohu, ako č.46 by ich natiahol."
... som mal na konci napísať - by ich ,,obul".

--> páperové papuče sú skôr ponožky, nie sú to tvrdé ,,vibramky" :-)

Ondro_RK

Ja mám tieto páperové papuče vo veľkosti ,,L", teda do veľkosti nohy 46 (30cm).
Je to veľmi dobrý doplnok do spacáku pre zvýšenie tepelného komfortu - ja som s nimi spokojný.

Ale nečakaj od toho nejaké zázraky - teda v tom zmysle, že v žiadnom prípade a za žiadnych okolností v tom nebudeš pociťovať chlad na chodidlách. To vždy záleží od vonkajšej teploty, momentálneho fyzického, zdravotného, psychického,... stavu jedinca.
Žiadne oblečenie, bežné doplnky oblečenia (dobre, dobre - existujú napr. aj vyhrievané vložky do topánok, takže tie samozrejme hrejú, takže to neplatí absolútne) ani spacák nehrejú - hreje a teda vyhrieva spacák, oblečenie a takéto doplnky oblečenia vždy iba človek (relatívne - viď poz. vyššie.:-)

K veľkosti:
To, že nosíš topánky č.48 - s najväčšou pravdepodobnosťou neznamená, že aj máš nohu ,,48-ku" (Mondo Point = 32cm, podľa typu výrobcu, ale malo by to byť cca tých 32 cm).
Ponožky sa kupujú buď presne na nohu alebo keď má človek veľkosť na rozmedzí veľkostí daného výrobcu - kupuje sa tá menšia veľkosť.
Pri topánkach sa samozrejme kupuje väčšia veľkosť o približne 1 až dva čísla väčšie, ako je veľkosť nohy, podľa toho ako sadnú, aký je to výrobca atď.

Ja si napr. kupujem civilnú obuv zvyčajne č.43, ponožky vo väčšine prípadov č.42 a turistickú obuv zväčša č.44, prípadne aj č.45 (podľa značky, výrobcu,...).
Teda pri týchto páperových papučiach Sir Joseph som bol, ako v prípade ponožiek na rozmedzí veľkostí - preto som si bol v kamennej predajni vyskúšať obe veľkosti a v zľave som si ich potom objednal cez internet v už spomínanej veľkosti ,,L", teda do č.46.

Tak, ako píše bikemartin - natiahnuť sa nedajú, ale aj človek, čo má väčšiu nohu, ako č.46 by ich natiahol.
Samozrejme najideálnejšie je si ich vyskúšať, ako som to urobil ja...

Prípadne, ako tu ( hiking.sk/…/combo_spacak_vloz… ) píšeš, že: ,,Neriešim cenu", tak je to český výrobca - môžeš si na svoju neštandardnú veľkosť nôh dať tieto páperové papuče na zákazku vyrobiť aj väčšie ;-)

Bikemartin

Material nie je elastický, natiahnúť sa nedajú. Ale strihovo je to ako hokejka, také L-ko, ako ponožka, t.j. asi aj na 48 nohu ich obuješ, pričom ti budú trochu nižšie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov